Vasember

2024.02.23. 16:40

Szőnyi Ferenc újra versenybe szállt, ezúttal Indián teker át

Bár térdsérülése sokáig megakadályozta a versenyzésben, a komáromi vasember ismét nyeregbe pattant. Szőnyi Ferenc ultratriatlonista 3700 kilométert tesz meg biciklin, Kasmírtól Kanyakumari városáig.

Körtvélyfáy Dina

A Himalájából induló megmérettetésre mindössze tizenöten vállalkoztak, március 8-ig pedig kiderül, hányan érkeznek meg a verseny végét jelentő óceánhoz. Ahogy Szőnyi Ferenc Facebook oldalán is olvasható, a résztvevők és a szervezők szerint ez a verseny az elmélyülésről is szól, a magaslatokból kiindulva az ember egy különleges belső utazáson vesz részt, míg megérkezik, így egyfajta belső zarándoklatnak is tekinthető.

Szőnyi Ferenc Indiában versenyez
Szőnyi Ferenc 3700 kilométert tesz majd meg a következő napokban
Fotó: Szőnyi Ferenc / Forrás: Facebook

A verseny szakaszokban kell teljesíteni, minden reggel hétkor van rajt. Aki eléri az aznapi célt, az onnantól pihenhet a következő napra. Nehézséget jelentenek a magasságkülönbségek is, és az időjárás is, hiszen míg Kasmírban öt fok van, Kanyakumariban legalább harminc lesz.

Szőnyi egyébként a komáromi Brigetio Öröksége Látogatóközpontban tartott előadásán jelentette be, hogy újra versenyezni kezd, nem fejezi be a pályafutását. Az ultratriatlonista az utóbbi években számtalan izgalmas versenyt teljesített, amelyekről Kálnoki Kis Attila nemrégiben könyvet is írt. Egy munka során szerezett térdsérülés azonban sokáig hátráltatta, több alkalommal operáción is átesett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában