Sportünnep

2024.02.04. 09:30

Díjeső Komáromban: sportolókat, diákokat, pedagógusokat köszöntöttek

Az idén is a világ legjobbjaihoz tartozó két sportlövő, Bajos Gitta és Pekler Zalán lett az Év sportolója Komáromban – derült ki szombaton este a Monostori erődben rendezett sportünnepen. A gálán rengeteg további elismerés is gazdára talált.

Körtvélyfáy Dina

Bajos Gitta (balra) lett az Év sportolója a hölgyek között

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Komárom Idén is Szabó László, Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke vállalta a műsorvezetői szerepet. Köszöntötte mások mellett Gyulay Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, Csampa Zsolt helyettes államtitkárt, a Magyar Vívó Szövetség elnökét, Popovics Györgyöt, a vármegyei közgyűlés elnökét, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt és dr. Molnár Attila polgármestert is.

Először a Jó tanuló-jó sportoló díjakat adták át. Az elismerést az alsó tagozatosoknál Jekker Hanna, Somogyi Lola, Szakál Emma Natasa, Vörösházi Eliza Lilla, a felsősöknél Csorna Csenge, Csüllög Csenge, Écsi Sebestyén, Zseni Réka, míg a középiskolásoknál Bélai Ninetta, Dombay Kata Eszter, Hajas Réka és Ollé Orsolya vehették át.

Az év testnevelője címet idén Szakács Tibor és Szakács Péter érdemelték ki. Mint a méltatásban elhangzott, a Szakács testvérek diplomájuk megszerzése óta testnevelőként végzik tevékenységüket Komáromban és körzetében. A főiskoláról hozott értékek alapján munkájuk nem csak a minőségi testnevelés oktatásról, hanem a tehetséggondozásról és a különböző szintű versenyeken való aktív szervezői munkáról is szól. Feltámasztották a Petőfi-iskola kézilabdaéletét is, a tanintézet kézilabdacsapata több mint 30 év után szerepelt újra a Diákolimpia megyei döntőjében.

Ezt követően dr. Molnár Attila polgármestertől díszoklevelet vehetett át Kovács Barna testnevelő, aki nemrégiben vehette át a vármegye legeredményesebb testnevelője díjat. Díszoklevelet kapott Horváth Gyula korábbi labdarúgó, volt sporttanácsnok, aki ezen a héten töltötte be hetvenötödik életévét. Díszoklevél járt a Kultsár István Technikum és Szakgimnáziumnak, amely a 2022/23-as tanévben a Diákolimpia legaktívabb középiskolája volt az országban. A Komárom Város Sportjáért díjat Gyulay Zsolt kapta meg. A sportvezető felhívta a figyelmet, hogy a magyar sportolók már hatvanöt kvótával rendelkeznek az olimpiára, de továbbiakra is van még esélyük. Bízik abban is, hogy Pekler Zalán érmes lett Párizsba.

Az Év junior női sportolója lett Jekker Hanna fit-kid versenyző, míg az Év junior férfi sportolója címet Nyári László muay thai Európa-bajnok érdemelte ki.

Az Év sportolója kategóriában a komáromi sportlövők végeztek az élen. Az Év férfi sportolójának Pekler Zalánt választották, aki az Európa Játékokon négy aranyérmet nyert és kvótát szerzett a párizsi olimpiára. Az Év női sportolója címet Bajos Gitta kapta. Az egyetemi világjátékokon csapatban ezüstérmes volt, illetve négyszeres országos bajnok is.

Az Év sportolója díjak mellett volt még okuk örömre az Erődök Városa Sportlövő Egyesület tagjainak és vezetőinek, ugyanis az Év edzője díjat Miskolczi Julianna, Bajos és Pekler felkészítője érdemelte ki.

Az Év csapata a Szőnyi Palánkdöngetők Köre (SZPK) OB I.-es floorballcsapata lett.

A legjobb csapatjátékosának járó elismerést a hölgyeknél Temes Bernadett, az NB I. B-s Komárom VSE 28-szoros válogatott irányító-átlövője, a férfiaknál Pfneiszli Péter, az SZPK floorballozója érdemelte ki. Csampa Zsolt mindkettejüknek ajándékot hozott: a férfi kardválogatott által aláírt kardot.

A díjátadások között felléptek komáromi sportegyesületek és a Magyarock Dalszínház tagjai is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában