Súlyemelés

2024.02.28. 09:36

Az oroszlányiak tartoltak a Baczakó-kupán

Az Oroszlányi Városi Sport Klub tíz súlyemelője is elindult a budapesti Baczakó Péter emlékversenyen. A tíz versenyzőből kilencen aranyérmet szerezhettek.

Kemma.hu

 A Baczakó-kupát a BKV Előre SC, zsúfolásig megtelt, budapesti csarnokában rendezték. A népes mezőnyben, mintegy hatvan sportoló mutatta be gyakorlatait. Az OVSK tíz versenyzővel képviseltette magát. A hét fiatal és három felnőtt emelő kilenc első- és egy második helyezéssel zárta a viadalt. Nem csoda, hogy mesterük, Bagócs János elégedett volt tanítványai teljesítményével, miközben megköszönte a szülők és a segítők áldozatos munkáját is.

OVSK, oroszlány, súlyemelés, érmek
Éremesővel zártak az oroszlányi súlyemelés képviselői a versenyen
Forrás: OVSK

Az aranyozásban az oroszlányi fiatalok jártak az élen. Nem akadt köztük olyan versenyző, aki ne javította volna meg a legjobb teljesítményét, miközben a felnőtteknél ketten értek el olyan szintet, amellyel már részt vehetnek a kiemelt versenyeken is.

A kölyök korcsoportban Vadász Krisztina (32 kg) első helyezést ért el 16 kg-ot szakított és 21 kg-ot lökött. Ezzel óriási sikert aratott, mert a 9 évesek versenyében minden gyakorlata sikeres volt. A leány korosztályban Vadász Alexandra (36 kg) tízévesen és 32 kilósan versengett a 12 évesek között, és így is az élen végzett. Teljesítménye szenzációszámba ment, 20 kg-ot szakított és 27 kg-ot lökött. Ugyanebben a korosztályban Kelemen Vivien (40 kg) 36 kilós testsúllyal a 40 kilósok között 11 évesen győzött, 15 kg-ot szakított és 18 kg-ot lökött.

Német Rudolf (71 kg) 11 évesen hű maradt addigi önmagához, élete 11. versenyén is nyert, 41 kg-ot szakított és 51 kg-ot lökött. A 14 éves Krasznay Levente (73 kg) a serdülők között szerzett aranyérmet 45 kg-os szakítással és 58 kg-os lökéssel. A szintén 14 esztendős Végh Koppány (81 kg) a dobogó második fokán végzett, 45 kg-ot szakított és 61 kg-ot lökött. Boros Balázs (85 kg) 16 évesen az ifjúságinál nyert. Balázs felkészülését Csengeri Kálmán segíti.

A felnőtteknél első lett a 64 kilósok között Banyó Gabriella, aki 50 kg-ot szakított és 60 kg-ot lökött. Hraskó Martin (77 kg) nyakába is arany került a 85 kg-os szakítás és 112 kg-os lökés után. Homoki Gergely (96 kg) is nyert, mivel 105 kg-ot szakított és 125 kg-ot lökött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában