Éremeső

2024.02.21. 07:00

Súlyemelő sikerek Oroszlányban, hat versenyző hat érmet gyűjtött

Éremesővel zártak az Oroszlány Városi SK versenyzői a súlyemelő minősítő versenyen. Az összes vármegyei súlyemelő éremmel a nyakában hagyhatta el a versenyt.

Petrik József

Oroszlány nagy sikerű súlyemelő minősítő versenynek adott otthont, amelyre jöttek Kisújszállásról, Győrből, Kisbérről és Székesfehérvárról is sportolók. Az egész napos viadalon végül mintegy negyven versenyző indult.

OVSK, oroszlány, súlyemelés, érmek
Éremesővel zártak az oroszlányi súlyemelés képviselői a versenyen
Forrás: OVSK

A házigazdák, az Oroszlány Városi SK hat tinédzsert állított rajthoz. A Chudik Lajos Sporttelepen hatalmas nézősereg, szülők, rokonok, ismerősök csurig töltötték a súlyemelő termet. Már-már a versenyzőknek is alig maradt helyük, de a gyerekek meghálálták a buzdítást.

– A hat versenyzőnek 36 gyakorlat állt rendelkezésre, amelyből 34 érvényes volt, és pusztán 2 kísérlet volt rontott – emlékezett vissza tanítványai teljesítményére Bagócs János, az OVSK edzője. – Arról nem is szólva, hogy mindegyikük javított az addigi legjobbján.

A kisebb súlyemelők is jól teljesítettek

A 9 éves Vadász Krisztina a kölyök korcsoportban első helyet szerzett (14 kg-ot szakított és 19 kg-ot lökött). Úgy, hogy minden gyakorlata kiválóan sikerült. A 10 éves Vadász Alexandra (36 kg) a leány kategóriában (19 kg; 26 kg) második helyezést szerzett a súlycsoportjában. A 11 éves, 40 kilós Kelemen Vivien, ugyanebben a korosztályban (14 kg, 17 kg) az első lett. Vivien kicsit megilletődve versenyzett, de így is megoldotta mind a hat gyakorlatát.

A 11 esztendős Németh Rudolf (73 kg) korcsoportjában a legnagyobbat emelve (35 kg; 50 kg) végzett az élen. A serdülők között a 14 éves Krasznay Levente (73 kg) szintén az élen végzett (45 kg-ot szakított és 58 kg-ot lökött). Ebben a korosztályban, a 81 kilós, Vég Koppány szintén ragyogóan teljesített (41 kg; 60 kg), és a dobogó második fokára állhatott. A végén az OVSK összes indulója éremmel távozhatott a versenyről.

– Mivel ilyen szépen teljesítettek a fiatalok, a mostani hétvégén, mind a hat gyereket elviszem a Baczakó-kupára, Budapestre – emelte ki Bagócs János. – Köszönet a szülőknek a segítőimnek! Jó érzés volt, hogy az alpolgármester is végig drukkolta a versenyünket — tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában