Súlyemelés

2024.02.12. 10:56

Nagyszerű év van az oroszlányi súlyemelők mögött

Évzáró-évnyitó ünnepséget tartottak a súlyemelők az Oroszlányiak Városi SK-nál. Bagócs János, a szakosztály edzője köszöntötte a megjelenteket és megköszönte a támogatást, a szülők segítségét és a sportolók kitartó munkáját.

Petrik József

Balról a harmadik Bagócs János, a sikerek kovácsa

Forrás: OVSK

Bagócs János elhozta a Magyar Súlyemelő Szövetség méltán kiérdemelt dicséretét is, hiszen az OVSK szakosztálya, az országos rangsorban az előkelő hatodik helyezést érte el. Ezt követően a szakvezető rátért a részletes értékelésre, amelyből megtudtuk, hogy az elmúlt esztendőben több mint húszan versenyeztek.

Tavaly februárban Budapesten tartottak egy felmérőt, ahol két oroszlányi versenyző vett részt. Zolnai Lénárd (61 kilogramm) 87 kilogrammot szakított és 120 kilogrammot lökött. Mikhel Eszter (86 kilogramm) 81 kilogrammot szakított és 95 kilogrammot lökött. Mindketten az élen zártak.

A szombathelyi viadalon korcsoportjában mind a négy OVSK-s emelő - Németh Rudolf, Zolnai Rajmund, Zolnai Lénárd és Mikhel Eszter is – első lett.

A Baczakó-kupán Zolnai Rajmund (45 kilogramm), valamint Zolnai Lénárd (61 kilogramm) egyaránt győzött súlycsoportjában. A +86 kilósok között Mikhel Eszter aranyat nyert, míg Mikhel Pank a dobogó második fokára állhatott a + 70 kilóban. Márciusban Zsigmond Bettina a felnőttek között teljesítette a másodosztályú szintet, miközben Rádi Mariann a felnőtteknél első helyezést ért el. Eközben ebben a korcsoportban Leskó Tamás negyedik, Homoki Gergő második lett, Német Rudolf pedig 90 pontot teljesített. A Savaria-kupa kiemelt versenyen Zolnai Lénárt 119 kilogrammot lökött és ifjúsági csúcsot ért el. Mikhel Panka és Eszter szintén első lett, Zsigmond Bettina második helyet szerzett.

Áprilisban, a táglási viadalon Zolnai Lénárd és Mikhel Eszter is aranyérmes lett. Az iskolás bajnokságon Zolnai Rajmund, a serdülők 45 kilogrammos versenyében győzött, a 61 kilós Zolnai Lénárddal egyetemben. Mikhel Panka második lett, Eszter viszont a juniorok között nyerni tudott.

Májusban, a tatabányai területi minősítő versenyen Német Rudolf 90 pontot ért el. Zolnai Rajmund első helyet szerzett, Végh Koppány pedig második lett. A csapatbajnokság első fordulójában, Oroszlányban, Kalamár Krisztián (109 kilogramm) nagyon szép teljesítménnyel, 123 kilogrammot szakított és 152 kilogrammot lökött. Raskó Martin (81 kilogramm) összetettben 190 kilogrammot teljesített. A 96 kilós dr. Leskó Tamás 178 kilogrammig jutott, míg dr. Rádi Mariann (64 kilogramm) 127 kilót ért el. Rajtuk kívül Banyó Gabriella, szintén 64 kilóban 107 kilogrammot emelt összetettben.

Júniusban az oroszlányi területi minősítő versenyen, a felnőtteknél Varga Virág (55 kilogramm) 131 kilogrammot, Iffi Tamás (89 kilogramm) 210 kilogrammot Mickó Tamás (89 kilogramm) 155 kilogrammot teljesített. A fiatal Német Rudolf pedig ismét 90 pontot gyűjtött. Zolnai Rajmund és Végh Koppány első helyezést értek el.

Az augusztusi Messzi István Emlékversenyen Mikhel Eszter és Panka ismét az élen végzett a korcsoportjában. Kalamár Krisztián és Rádi Mariann, valamint Iffi Tamás és Homoki Gergely arany-, ezüst- és bronzérmeket szereztek a felnőttek között.

A szeptemberi junior országos bajnokságot Zolnai Lénárd és Mikhel Eszter első, míg Panka negyedik lett. A junior Európa-bajnokságon Eszter lökésben hatodikként végzett. Eközben, a Tini ob-n, Németh Rudolf első helyezést szerzett, Zolnai Rajmund, Végh Koppány, Boros Balázs és Mikhel Panka ezüstöt szerzett.

Októberben a tiszaújvárosi U15-17-es korosztálynak rendezett országos bajnokságon Zolnai Rajmund győzött a serdülők között. Zolnai Lénárd, az ifik mezőnyében magyar bajnok lett.

Az OVSK területi minősítő viadalán Banyó Gabriella, Hraskó Martin, Mickó Tamás és Leskó Tamás egyaránt második lett. A zalaegerszegi kiemelt versenyen Zolnai Rajmund és Kalamár Krisztián első helyezést értek el, Homoki Gergelynek pedig bronzérmet akasztottak a nyakába.

A novemberi területi versenyen Vadász Krisztina, Vadász Alexandra, Kelemen Vivien, Németh Rudolf, Krasznai Levente, Végh Koppány és Zolnai Rajmund kivétel nélkül mindenki első helyezést érte el. A nyíregyházi ob-n Zolnai Lénárd ifi létére már második felnőtt bajnokságát szerezte meg. Ugyanitt, Kalamár Krisztián ezüstöt harcolt ki, megjavítva a legjobb teljesítményét. Homoki Gergely harmadik lett, miként dr. Rádi Mariann is a decemberi Mikulás-kupán, ahol aranyat nyert még Vadász Krisztina, Vadász Alexandra, Kelemen Vivien, Németh Rudolf, Zolnai Rajmund, Krasznai Levente és Végh Koppány.

Bagócs János múltidézéséből a hallgatóság megtudhatta, hogy az Oroszlányiak Városi SK tavaly bizonyítványa nyugodtan nevezhető kitűnőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában