Tenisz

2024.02.01. 16:10

Sorsoltak a Davis-kupában: megvan, kik fognak először játszani +fotók

Marozsán Fábián és Dominik Koepfer vívja a pénteki nyitómérkőzést a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban a Magyarország-Németország tenisz Davis-kupa selejtezőn.

Zetovics Márió

Marozsán Fábián és Valkusz Máté játszik párosban a hétvégén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a nap első mérkőzésén Marozsán Fábián és Dominik Koepfer fog összecsapni, míg a másik egyes meccsen Fucsovics Márton és Jan-Lennard Struff lép majd pályára a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. 

Szombaton a páros találkozóval kezdődik a program, majd két egyes összecsapásra kerül sor a péntekihez képest fordított felállásban. Párosban az ATP vonatkozó rangsorában 15. Kevin Krawietz és 16. Tim Pütz csap majd össze várhatóan Marozsánnal és Valkusz Mátéval. Az ellenfélnél az olimpiai és kétszeres ATP-világbajnok Alexander Zverev betegség miatt ezúttal nem vállalta a Davis-kupát, a helyére Michael Kohlmann kapitány a világranglistán 92. helyezett Maximilian Marterert hívta be. Ő a montpellier-i tornáról érkezik, ám mivel a járatát törölték, valószínűleg csak este fut be Tatabányára. 

Fucsovics Márton úgy vélekedett, hogy Zverev távollétében sem a magyarok számítanak esélyesnek. 

– Így sem mi leszünk a favoritok, de legalább nyomás nélkül, felszabadultan játszhatunk. Persze a közönség sokat segíthet, nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindenkinek jól esik, amikor szurkolnak neki a hazai rajongók – utalt arra Fucsovics Márton, hogy a csarnokban már mindkét napra elfogytak a jegyek. 

A németek kapitánya, Michael Kohlmann elárulta, hogy nem lepte meg őket a Nagy Zoltán kapitány döntése az első és második számú játékosról. 

Úgy gondolja, a magyarok erős ellenfelek, de bízik abban, hogy a rengeteg edzésen kívül a szerencse is velük lesz így a jelenlegi 50-50 százalékos esélyekből tudnak 51-et, vagy akár magasabb arányt is csinálni. A német válogatott elégedett a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokkal is, szerintük a pálya tökéletes az esemény lebonyolítására, és kíváncsian várják, hogy milyen lesz a csarnokban közel hatezer ember előtt játszani.

Martereren kívül Jan-Lennard Struff (24.), Dominik Koepfer (60.), továbbá Krawietz és Pütz alkotja a német csapatot, míg Nagy Zoltán kapitány Marozsán (57.) és Fucsovics (82.) mellett Piros Zsombort (129.), Valkusz Mátét (213.) és Füle Mátyást (549.) nevezte az összecsapásra. 

Németország eddig háromszor (1988, 1989, 1993) ért a csúcsra a Davis-kupában. Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a magyar csapat 3-2-re nyert Taróczy Balázs vezérletével. Öt éve Frankfurtban a németek győztek, akik összesítésben 4-2-re vezetnek. A tatabányai párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vívhat majd az ősz folyamán. 

A Davis-kupa programja
Péntek, 15.00:
Marozsán Fábián - Dominik Koepfer 
Fucsovics Márton - Jan-Lennard Struff
Szombat, 13.00:
Marozsán, Valkusz - Krawietz, Pütz
Fucsovics-Koepfer - Marozsán-Struff

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában