Davis-kupa

2024.02.03. 19:57

Nagyszerű hangulatban zajlott Tatabányán a Davis-kupa selejtező +fotók, videó

A hétvégén Tatabányán megrendezett Magyarország-Németország Davis-kupa-világdöntő selejtezőjében sajnos nem sikerült a mieinknek a bravúr, de aki kilátogatott a helyszínre, annak felejthetetlen élményben lehetett így is része.

Túri Csaba

Davis-kupa mérkőzés Tatabányán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Tatabányára figyelt hétvégén az ország teniszkedvelő közössége, ugyanis Komárom-Esztergom vármegyeszékhelyén fogadta a magyar válogatott Németországot a világ egyik legrangosabb teniszversenyének a világdöntő-selejtezőjében. Bár előzetesen jóval a németeket tartották esélyesebbnek, a viadal előtt pár nappal mondta csak le a szereplését az ellenfél legnagyobb sztárja, a legutóbb az Australien Openen az elődöntőig menetelő Alexander Zverev.

A germánok nélküle is nagyon erős csapattal érkeztek, Fucsovicsék azonban szerettek volna meglepetést okozni. A pénteki nyitónap első mérkőzésén a világranglistán legmagasabban rangsorolt Marozsán Fábián sajnos nem tudta átmenteni az év eleji formáját, és a vártnál könnyebb falatnak bizonyult a német Dominic Koepfernek. A teniszvilág élmezőnyébe tavaly berobbanó Marozsán 2:6 6:7-re maradt alul ellenfelével szemben.

A nap második mérkőzésén Fucsovics Márton tehát abban a tudatban lépett pályára a tatabányai közönség előtt Jan-Lenard Struffal szemben, hogy mindenképpen győznie kell a remény életben tartásáért. Fucsovics ennek megfelelően magas koncentrációval ment bele a mérkőzésbe és két szoros szettben legyőzte a világranglista 24. helyezettjét. A tatabányaiak és a városba látogató teniszkedvelő közönség reménykedve várhatta a szombati folytatást.

A lebonyolításnak megfelelően a harmadik mérkőzés már páros rendszerben zajlott, a mieink a Marozsán Fábián-Valkusz Máté duóval igyekeztek borsot törni a páros specialistáknak számító ellenfél orra alá. Kevin Krawietz és Tim Pütz a mérkőzés elején a magyar szurkolók bánatára gyorsan igazolták jó hírüket, egy sima szettel megszerezték a vezetést. A második játszma ugyan kiegyenlített játékot hozott, de végül a németek tie breakben diadalmaskodtak, így összetettben ismét náluk volt az előny.

Jöhetett a magyar csapat számára sorsdöntő mérkőzés a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban, hogy életben tartsuk a győzelmi esélyünket. Ezen az összecsapáson eredetileg ismét Marozsán Fábiánnak kellett volna pályára lépnie, ám Nagy Zoltán szövetségi kapitány a csere mellett döntött, így Valkusz Máté nézhetett farkasszemet a korábban Fucsovics Márton által legyőzött német ellenféllel szemben. A világranglistán a két játékos között közel 200 hely a különbség, így bombameglepetésre volt szükség, hogy kiegyenlítsük a párharcot. Jan-Lenard Struff azonban nem engedte borítani a papírformát és egy viszonylag könnyű kétszettes győzelmet aratott, amivel Németország összetettben 3-1-re legyőzte a fiainkat.

Bár a selejtező érdemi része lezárult, még lejátszották a teljesen tét nélküli ötödik, egyben utolsó mérkőzést is. Piros Zsombor hiába győzte le két játszmában Kevin Krawietzet, ez csak egy pici gyógyír lehetett a szurkolóknak, akik mind a két napon megtöltötték a lelátókat és nagyszerű hangulatot teremtettek a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban.

Komárom-Esztergom vármegyeszékhelye bizonyította: bármilyen sporteseményt képes világszínvonalon megrendezni.

Davis-kupa, világdöntő, selejtező eredmények

Tatabánya

Marozsán Fábián–Dominik Koepfer 2:6, 6:7 (4–7)
Fucsovics Márton–Jan-Lennard Struff 6:3, 7:5
Marozsán Fábián, Valkusz Máté-Kevin Krawietz, Tim Pütz 3:6, 6:7 (3-7)
Valkusz Máté–Struff Jan-Lennard Struff 3:6, 2:6
Piros Zsombor–Kevin Krawietz 7:6 (7–2), 6:3

Összesítésben: Magyarország–Németország 2-3

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában