Siker

2024.02.17. 18:07

Győzelem mindenhol: tökéletes szombatot zárt az Opus Tigáz Tatabánya

A felnőttcsapat tagja edzőmérkőzésen léptek pályára, miközben az ifisták egy korábban elhalasztott bajnoki mérkőzést pótoltak.

Kemma.hu

Gyürki Gergelyék foggal-körömmel fognak küzdeni az első helyért

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Nem is alakulhatott volna jobban a szombat az Opus Tigáz Tatabánya focicsapatánál, ugyanis mindkét pályára lépő együttes győzelemmel jöhetett le a pályáról. A felnőtt gárdánál még mindig a téli felkészülés zajlik, de már látótávolságon belül van az NBIII. tavaszi folytatása. Az eddigi edzőmérkőzéseken kevés sikerélményük volt Gyürki Gergelyéknek, de ahogy szokták mondani: a tétmeccseken kell győzni. 

Bár az MTK II elleni összecsapásnak még nem volt tétje, azonban a rohamosan közeledő tavaszi bajnoki előtt már egyre élesebbek a játékosok, egyre nagyobb jelentősége van egy felkészülési találkozónak. A remek őszt produkáló tatabányaiak ennek megfelelően megszerezték az idei év első győzelmét. A találkozó egyetlen gólját Szegő Imre szerezte, de ezen kívül is sok helyzetet dolgozott ki a Bányász.

A csapat vezetőedzője, Gyürki Gergely beszélt a mérkőzésen látottakról a csapat közösségi felületén: — Hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk, egy nagyon gyors csapat ellen. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült. Sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, amiből többször is helyzetbe tudtunk kerülni. A második félidőben megváltozott a mérkőzés dinamikája, az MTK akarata érvényesült jobban. Folyamatosan fog kifrissülni a csapat, ma már 60-70 százalékos állapotban voltunk. Két fontos hetünk van még a bajnoki rajtig.

A Tatabánya SC U19-es csapata viszont már pontokért lépett pályára a Grosics Gyula Stadionban. A Kelen SC ellen még ősszel maradt el havazás miatt a mérkőzés, amit ezúton pótoltak. A Bányász fiataljai a találkozót megelőzően az utolsó előtti helyet foglalták el, így az előttük mindössze négy ponttal álló Kelen SC elleni összecsapás kiemelt jelentőséggel bírt. A tét szerencsére nem nyomta agyon a Tatabánya játékosait, már az első tíz percben sikerült megszerezniük a vezetést. Bár a vendégek az első félidő derekán kiegyenlítettek, pár perccel később ismét a Kelen kapusának kellett maga mögé nyúlnia a hálóba, így hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok. A második félidőben sokáig nem történt fontos esemény, majd a mérkőzés hajrájában Polovicz Attila találatával eldöntötte a három pont sorsát.

Remekül nyitották a tavaszi szezont a Tatabánya SC fiataljai
Forrás: Facebook/OPUS TIGÁZ Tatabánya

Ezzel a győzelmükkel a tatabányaiak elmozdultak a kiesőzónából, így nyugodtabban készülhetnek a márciusi Ajka elleni mérkőzésre.

— Ma mindenben az ellenfelünk fölé nőttünk, jól játszottunk. Elégedett vagyok a látottakkal, fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a tavaszi szezont, noha ez egy őszi szezonból elmaradt meccs volt. A győzelemmel megközelítettük mai ellenfelünket. Gratulálok a srácoknak — értékelt boldogan a mérkőzés után Schön László vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában