Éremesély

2024.02.17. 18:26

Európa-bajnoki éremért száll harcba a Tatabánya SC birkózója

Kuramagomedov Murad nagy menetelésének egy korábbi olimpiai érmes birkózó vetett véget a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon. A TSC birkózójára vasárnap még vár egy bronzmeccs.

Kemma.hu

Kuramagomedov Murad bronzéremért fog küzdeni az Európa-bajnokságon

Forrás: https://www.flowrestling.org/

A Bukarestben zajló birkózó Európa-bajnokságon a Tatabánya SC sportolója első összecsapásán 3:2-re felülmúlta az izraeli Mitchell Finesilvert a 76 kilogrammosok versenyén. A negyeddöntőben ezután a székely származású, de román színekben versenyző Bíró Krisztián következett. A dagesztáni származású Kuramagomedov ellenállhatatlanul birkózott az első felvonásban, aminek eredményeként 7:0-ás előnyt harcolt ki. A szünet után a TSC sportolója leginkább a védekezésre koncentrált, és hiába tudott felzárkózni a székely birkózó, a tetemes előnyt már nem tudta ledolgozni, ezzel Kuramagomedov Murad jutott az Eb elődöntőjébe.

A döntőbe jutásért az olimpiai bronzérmes Söner Demirtast kellett volna legyőznie Kuramagomedovnak, de sajnos az előzetesen esélyesebbnek tartott török ellen szerzett pont nélkül kapott ki az egyébként rendkívül küzdelmes összecsapáson. A 3:0-ra elveszített elődöntő után vasárnap a bronzéremért lép szőnyegre a Tatabányai Sport Club büszkesége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában