Kuramagomedov Murad

2024.01.11. 20:35

Tatabányai birkózó szerezte meg az első magyar érmet a zágrábi rangsorversenyen

Ahogy arról a Tatabányai Sport Club és a Magyar Birkózók Szövetsége is beszámolt, a tatabányai Kuramagomedov Murad nyerte meg a bronzérmet a United Word Wrestleing-rangsorversenyen, ami egyben a 2024-es év első nemzetközi megmérettetése is. Helyezése az első magyar érem a mostani viadalon.

Zetovics Márió

A 74 kilogrammos súlycsoport érmesei, jobbra Murad Kuramagomedov

Forrás: Magyar Birkózók Szövetsége/Facebook

Fotó: United World Wrestling / Kostadi United World Wrestling / Kostadin Andonov

A magyar küldöttségből a szabadfogásúak mutatkozhattak be először a horvát fővárosban. Hat szabadfogású versenyzőnk közül négy, Antal Dániel, Kuramagomedov Murad, Vida Csaba és Püspöki Patrik már a verseny szerdai nyitónapján érdekelt volt. A legtovább a 74 kilogrammos Kuramagomedov Murad jutott, aki végül öt mérkőzéssel a háta mögött a dobogó harmadik fokán örülhetett a bronzéremnek, ehhez azonban nem kis bravúrokra volt szüksége a Tatabánya birkózójának.

Mint azt a szövetség írja, Murad a 25 fős mezőnyben a selejtezőben meglehetősen simán, 10-0-ra győzte le a francia Saifedine Alekmát, majd hasonló arányú győzelmet aratott (12-2) a nyolcaddöntőben a brazil Cesarral szemben is.Ezután az amerikai Nolf Jason Michaellel állhatott egy szőnyegre aki földre tudta szorítani Kuramagomedov Muradot így a dobogó 3. helyét tudta megszerezi a tatabányai bajnok. Nolf végül megnyerte a súlycsoportját és ezzel az aranyat. 

A szerdai nyitónap további magyar résztvevői nem jutottak a selejtezőkből, így számukra a verseny végetért.

Csütörtöki eredmények:

Nyolcaddöntők:
74 kg: Kuramagomedov Murad – Bordeaux Cesar (brazil) 12-2

Negyeddöntő:
74 kg: Jason Nolf (amerikai) – Kuramagomedov Murad 7-0

Vigaszági mérkőzés:
74 kg: Kuramagomedov Murad – Ramazan Ramazanov (bolgár) 3-0

Bronzmérkőzés:
74 kg: Kuramagomedov Murad – Jorgosz Kujumcidisz (görög) 4-1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában