Atlétika

2024.02.14. 15:54

Új egyéni csúcsot ugrott Lesti Diána

A Tatabányai Sport Club atlétái Lesti Diána, Molnár Janka és Wahl Zoltán, részt vettek a belgrádi Silver Atlétika versenyen. A versenyzők közül Lesti Diána állhatott a dobogóra, aki egyéni csúcsot is döntött.

Zetovics Márió

Lesti Diána remekelt a belgrádi versenyen

Forrás: Mediaworks

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hogy a Tatabányai Sport Club atlétája, Lesti Diána Belgrádba utazott egy nemzetközi atlétikai versenyre. Diána a versenysorozat egy másik állomásáról, Párizsból utazott a szerb fővárosba, így nem volt sok ideje a regenerálódásra. A tatabányai versenyző ennek ellenére is remekelt a versenyen és egy rendkívül jó 650 centiméteres ugrással a dobogó harmadik fokára állhatott. Ezzel a teljesítményével nem mellesleg megdöntötte az egyéni rekordját is, ami eddig 647 centiméter volt.

Lesti Diána edzője szerint az eredmény annak fényében még különlegesebb, hogy a tatabányai atléta negyvennyolc órával a belgrádi viadal előtt még Párizsban versenyzett. Kedden nem sokkal éjfél előtt érkezett meg Belgrádba, szerdán pedig már versenyeznie is kellett. — Ez valódi mentális erőről tesz bizonyságot. Nagyon erős mezőnyben a dobogóra odaérni, nem mindennapi teljesítmény – értékelt Dömötör Balázs edző.

A távolugrón kívül még két tatabányai atléta, Wahl Zoltán és Molnár Janka lépett pályára a belgrádi versenyen síkfutásban. Wahl Zoltán 400 méteren futott, végül 47.44 másodperc alatt teljesítette a távot. Ezzel az eredménnyel a negyedik helyen zárta a tornát. Molnár Janka az egyik kanyarban rosszul lépett, ami kissé megzavarta, ezért nem is tudta tartani a korábban Nyíregyházán futott 53:00 másodperces idejét, ami egyben az ő egyéni csúcsa. Belgrádban 54:20-as idővel az ötödik helyen zárta a tornát.

– Egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen az időeredményem és a helyezésem jónak mondható, de úgy éreztem, maradt még bennem energia. Ha hamarabb elkezdek hajrázni, jobb eredményt is elérhettem volna – mondta el Wahl Zoltán a verseny után, a Tatabányai Sport Club közösségi oldalán.

 

A TSC közösségi oldalán egy videót is megosztott a versenyről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában