Atlétika

2024.02.13. 13:57

Lesti Diána: Így élesben láthatom, mire vagyok képes

A Tatabányai Sport Club atlétájának, Lesti Diának nincs megállás. A hétvégén Párizsban ért el negyedik helyet, hétfőn pedig már Belgrádba utazott, és itt folytatja a versenyzést.

Zetovics Márió

Lesti Diána a párizsi negyedik hely után Belgrádban folytatja a versenyzést

Forrás: Facebook/Tatabányai SC

A Tatabányai Sport Club a Facebook-oldalán közölte, hogy az egyik atlétája, Lesti Diána vasárnap a Párizsi Silver Atlétika versenyen vett részt. Ezután hétfőn repülőre szállt, és Belgrádba utazott, ugyanis a szerb főváros adott otthont egy újabb Silver Atlétika versenynek kedden. Diána a két verseny között nem sokat tudott regenerálódni, de reméljük ez nem befolyásolja a teljesítményét, és Párizs után Belgrádban is kiemelkedő eredményt láthatunk tőle.

A párizsi versenyen a mérőberendezés technikai hibájából adódóan az első ugrása nem számított. A pótugráson viszont kiemelkedően jó, 626 centiméter távot teljesített a tatabányai távolugró. Ez a táv a negyedik helyre juttatta a fiatal atlétát Párizsban. Lesti Diána a Tatabányai Sport Klub közösségi oldalának osztotta meg gondolatait: 

– A párizsi versenyt előre nem kalkuláltuk, csak a belgrádit, de amikor lehetőség adódott a részvételre, nem haboztunk. Így legalább élesben láthatom, mire vagyok képes ilyenkor, az év elején. Három napon belül két rangos versenyen szerepelek, és ilyen még nem volt a pályafutásom alatt – foglalta össze gondolatait Lesti Diána a versenyről.

A versenyen az is nehezítés volt számára, hogy az edzője, Dömötör Balázs nem vehetett részt, de elmondása szerint Belgrádban ez nem lesz akadály.

– Belgrádban szerencsére már ott lesz mellettem Dömötör Balázs, így könnyebb lesz a dolgom. Még akkor is, ha a két verseny között alig negyvennyolc óra és egy repülőút telik el – mondta bizakodva a Tatabánya atlétája még hétfőn.

A Tatabányai Sport Club Diána ugrásáról egy videót is megosztott: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában