Atlétika

2024.02.06. 18:11

Egyre közelebb az olimpiai kvótához a tatabányai atléta

A TSC egyik kiemelkedő sportolója Lesti Diána a napokban remek eredményével, egyre közelebb van az olimpiai kvóta megszerezéséhez.

Kemma.hu

Lesti Diana számára nem jött össze a döntőbe kerülés

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

 A Tatabányai Sport Club sportolója, Lesti Diána a hetedik helyen végzett a németországi Düsseldorfban rendezett Silver Atlétikai versenyen. Diánának nem volt könnyű dolga, ugyanis a versenyen idén is igazán erős mezőny ellen szerepelhetett. Az atlétika versenyen elért eredményével 45 ponttal került közelebb az olimpiai kvalifikációhoz. A második kísérlete során 630 centimétert ért el. Diána a versenyen elért nagyobb távolságokat is, de ezek az eredmények az új szabályrendszer szerint nem voltak elfogadhatóak. Következőnek a tatabányai atléta Párizsban és Belgrádban vesz részt atlétika versenyeken a hétvégén. 

– Hirtelen kellett útnak indulni, mert noha tavaly Dia ott lehetett Düsseldorfban, idén az utolsó pillanatokig nem számítottunk erre a versenyre – fogalmazott Dömötör Balázs, Lesti Diána edzője – Dia a második körben egy biztonsági ugrással elérte a 630 centimétert, ami végül a hetedik helyre volt elegendő. Nagy volt a tét, amit az is jelez, hogy az olimpiai bajnok német Malaika Mihambo az első három ugrást elrontotta, így kiesett. Dia jó formában van, több ugrása is nagyobb volt, mint 630 centi, de sajnos ezek az ugrások az új szabályok szerint már belépettnek minősülnek, így maradt a 630. A közelmúltban Astanában elért második hely 120 pontot hozott neki, ami az olimpiai kvalifikációban eléggé megdobta az esélyeit – értékelte a teljesítményét és utalt a jövőre Lesti Diána edzője, Dömötör Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában