Atlétikai világbajnokság

2023.08.19. 16:15

Lemaradt a vb-döntőről a tatabányai távolugró, Lesti Diana

A selejtezőben elért eredménye a 31. helyre volt elég.

Kun Attila

Lesti Diana számára nem jött össze a döntőbe kerülés

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A TSC-Geotech távolugrója, Lesti Diana is részt vett ma a Budapesten zajló világbajnokság női távolugrásának selejtezőjében. Lesti első kísérletére 625 cm-t ért el, a másodiknál belépett, harmadjára 621 cm-ig szállt, amellyel a 31. lett a 36 versenyzőt számláló mezőnyben. A döntőbe a legjobb 12 került be, ehhez 661 cm-re lett volna szükség.

Dia egyéni legjobbját, a 675 cm-t két hónapja ugrotta, az bőven elég lett volna a fináléba kerüléshez. A verseny másik magyar résztvevője, Bánhidi-Farkas Petra 637 cm-rel a 27. lett, így ő is lemaradt a fináléról.

Az eredményemmel nem vagyok elégedett, de tapasztalatszerzésnek mindenképpen jó volt ez a verseny, hiszen még fiatal vagyok, reményeim szerint még sok világversenyen elindulhatok a jövőben

 – nyilatkozta a versenyt követően a 25 esztendős atléta.

Dia helyt állt, bár az egyéni legjobbjától elmaradt. A második ugrása lehetett volna a legjobb, de ott sajnos belépett, igaz, a döntőhöz valószínűleg az is kevés lett volna

 – fogalmazott lapunknak Babicz Pál, a TSC-Geotech utánpótlás-vezetőedzője, egykori válogatott, többszörös magyar bajnok távolugró. 

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!