Atlétikai világbajnokság

2023.08.23. 21:42

A tatabányai Wahl Zoltán ma egyéni rekordot futott a világbajnokságon

A TSC-Geotech versenyzője 200 méteren indult.

Kemma.hu

Wahl Zoltán továbbjutásnak nem, egyéni csúcsnak viszont örülhetett

Fotó: MTI

A tatabányai klub sportolója, Wahl Zoltán egyéni csúcsot (20,90 mp) futott ma a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban zajló világbajnokságon 200-on, amivel futamában holtversenyben az ötödik, összetettben pedig (ugyancsak holtversenyben) 40. lett, így nem lépett tovább az előfutamokból. A TSC-Geotech sprintere a júniusi csapat Európa-bajnokságon futott 20,92 mp-es egyéni rekorddal érkezett a vb-re, melynek szombati nyitónapján az országos csúccsal 11. 4x400 méteres vegyes váltó tagjaként már bemutatkozott.

A 23 éves Wahl a továbbjutásban – melyhez a futam első három helyén kellett volna végeznie, vagy a három legjobb nem helyen továbbjutó közé kerülnie – nem bízhatott, ennek ellenére nagyon jól versenyzett. A kanyarban hátrányba került riválisaival szemben, az egyenest viszont kiválóan futotta meg és végül 20,90 másodperces eredménnyel holtversenyben az ötödik helyen ért célba.

– Alaposan befűtöttek ma, úgyhogy ezzel is meg kellett küzdeni. Azt hiszem, sikerült kihozni ebből, ami benne volt. Egyéni csúcsot futottam, úgyhogy elégedett vagyok. Igyekeztem a kanyart lazán megfutni, mert hajlamos vagyok rá, hogy azt elgörcsöljem. A kanyarból aztán igyekeztem jól kijönni, az egyenesben pedig amit tudtam, azt megfutottam – értékelt Wahl a futamot követően.

Wahl Zoltán számára még nem ért véget a vb, ugyanis a váltókban is szerephez jut. Kiemelte, szerinte a 4x400-as stafétával jó eredményt tudnak majd elérni, a cél az, hogy országos csúcsot javítsanak.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!