Grand Prix

2024.01.31. 06:00

Újabb tatabányai vívó a dohai főtáblán, igaz osztrák színekben

Két tatabányai vívó, Josef Mahringer és Kovács Gergely is pástra lépett a dohai Grand Prix-n. Az osztrák színekben versenyző Mahringer főtáblára jutott, míg Kovács Gergely egy tussal lemaradt a folytatásról.

Körtvélyfáy Dina

Selejtező csoportjukból mindkét tatabányai vívó továbbjutott, majd Kovács Gergelynek két kazahot kellett volna legyőznie a főtáblához. Az elsőt sikerült, a második viszont a hosszabbítás után egy tussal jobbnak bizonyult. Az osztrák Josef Mahringer, vagy ahogy tatabányai klubjánál nevezik, Jóska, az eredményes selejtező után, két győztes asszóval jutott tovább. Szerdán a hölgyek és a férfiak is a főtáblán folytatják a küzdelmeket Dohában.

Josef Mahringer párbajtőr vívás doha dohai grand prix főtábla
Josef Mahringer is főtáblára jutott a dohai Grand Prix-n
Forrás: FEI

A tatabányai színekben vívó Gnám Tamara hétfői remek szereplését követően a Kemma.hu-nak is nyilatkozott. Mint mondta, nagyon örül az eredménynek, már rég érezte ilyen jól magát a páston.  
– Szeretnék minél előrébb végezni, addig küzdök, amíg tudok – tette hozzá a tatabányai vívó, aki mellett a tatai Kun Annának és a szintén tatabányai Muhari Eszternek, valamint a már említett Josef Mahringernek szurkolhatunk tovább a Grand Prix-n.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában