Futball

2024.01.16. 09:01

Sípmestereket képeznek Tatabányán

Futball-játékvezetői tanfolyam indult vármegyénkben. Tatabányán a Jubileum Parkban szombaton találkoztak először a leendő sípmesterek.

Zetovics Márió

A játékvezető tanfolyamot Erős Gábor nyitotta meg

Forrás: komarom.mlsz.hu

A tanfolyam résztvevői háromalkalmas képzés során sajátíthatják el a játékvezetés minden csínját-bínját. Közel harmincan vettek részt az első képzési napon. Erős Gábor, a játékvezetői bizottság elnöke nyitotta meg a tanfolyamot. Mint megtudtuk, 48-an jelentkezett online, és az első napon 19-en jelentek meg. A résztvevők életkorának skálája 14-től (ez a megengedett kezdő kor) körülbelül 25 éves korig terjedt.

Első alkalommal egy gyakorlati oktatáson vehettek rész, ahol a játéktér határainak pontos adataitól a kapufa szélességéig mindent megtanulhattak a játékról az érdeklődők, ezután még két online alkalmon kell részt venniük és sikeres vizsgát kell tenniük a vállalkozó szellemű fiataloknak. A gyakorlati napon megtudhatták azt is, hogy a tanfolyam sikeres elvégzése után akár megyei mérkőzéseket is dirigálhatnak. Sőt, miután már több tapasztalatuk van akár még ennél komolyabb szinteken is vezethetnek mérkőzéseket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában