Boksz

2024.01.27. 08:00

Erdei Zsolt a sárberki diákokat is bevezette az ökölvívás világába +videó

Erdei Zsolt újabb tatabányai iskolába mozgatta meg a diákokat, akik a magyar bokszlegenda öveit is kézbe vehették.

Kemma.hu

A Tatabányai Sport Club közösségi oldalán számolt be videóban arról, hogy az ökölvívó szakosztály új vezetője, Erdei Zsolt és csapata a sárberki Pólya György Általános Iskolában tartott bemutatót a héten. Mint írták, Madár ismét nagyot alkotott a gyerekekkel.

Az iskolalátogató sorozat részeként a szakosztály fő célja, hogy minél több fiatallal ismertesse meg a sportágat. Csütörtökön a sárberki suliban három évfolyam csaknem kétszáz diákja ismerkedhetett meg az ökölvívás alapjaival. Mint írták, az iskola további három évfolyamhoz pedig februárban tér vissza Erdei Zsolt és a bokszolók.

Madár szerinte jobban megállják az életben a helyüket azok az emberek, akik sportolnak vagy sportoltak. Hozzátette, 8-10 éves korban még túl korai a specializáció, a gyerekeknek többféle sportágat kell kipróbálni ahhoz, hogy megtalálják a mozgásban a helyüket. Elmondta, hogy számára fontos a TSC-nél végzett munkája, ugyanakkor az UTE Madárfészek Csapatánál is a korábbiakhoz hasonló lendülettel dolgozik tovább, hiszen a fővárosi Akadémia a szívügye, ami mellett több klubnál is igyekszik népszerűsíteni az ökölvívást.

Az iskolalátogatás fő célja a bokszolás megtanítása mellett az, hogy nemzetközi sikereket elérő fiatalokat neveljenek Tatabányán és máshol is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában