Sztárjátékos

2023.11.20. 14:00

Szoboszlai teljesítményén ámul a világ: most fény derülhet Dominik titkára

Még ma is mindenki Szoboszlai Dominik zseniális cselsorozatáról beszél a Montenegró elleni meccs után. Szerdán egy különleges dokumentumfilmben édesapja, Szoboszlai Zsolt, az egykori tatabányai játékos is beszél a Liverpool ászának titkáról.

Kemma.hu

Szoboszlai Dominiknak, a magyar válogatott csapatkapitányának gratulálnak a szurkolók

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A már Európa-bajnoki résztvevő magyar válogatott kapitánya, Szoboszlai Dominik a második félő derekán gondolt egyet, átkígyózott a fél montenegrói védelmen és hatalmas gólt lőtt az ellenfél kapujába. Jelképes volt ez a gól, mert megmutatta, hogy milyen karakter a válogatott kapitánya, aki igazi vezér volt a pályán. 

Két perc múlva ráadásul újra betalált, ezzel megfordítva a meccset. Nem véletlen, hogy több statisztikával foglalkozó oldal is kiemelkedőnek értékelte teljesítményét. A SofaScore-nál és a WhoScored-nál is a maximális, 10-es osztályzatot kapta, a Liverpool közösségi felületein pedig tovább nőtt az ázsiója.

A Liverpool legendája, Ian Callaghan korábban úgy nyilatkozott a Kemma.hu-nak Szoboszlairól, hogy helytálló a párhuzam a klubikon Steven Gerrard játékával, hiszen őt is a korábbi angol labdarúgóra emlékezteti a magyar focista. Callaghan felidézte Szoboszlai Leicester elleni gólját, ami nagyon tetszett neki. Érdekes, hogy a Liverpool szurkolói „Steven Gerrard újjászületése” napjának nyilvánították a napot, amikor Szoboszlai Dominik az év egyik legnagyobb bombagólját lőtte a Ligakupában a 3-1-es győzelem alkalmával.

Ennek a ragyogó teljesítménynek a fényében még érdekesebb látnivaló lesz a Premier League saját gyártású magazinjának következő, szerdai adása. Ebben ugyanis Szoboszlai Dominik, a Liverpool és a magyar válogatott középpályása lesz a főszereplő. Az angol stáb októberben látogatott Magyarországra, ahol többek között Telkiben, Budapesten és Székesfehérváron is forgatott. 

Az angol élvonal főszereplőit bemutató Premier League Stories következő epizódjában Szoboszlai Dominik mellett többek között az édesapja, Szoboszlai Zsolt, a menedzsere, Esterházy Mátyás, valamint Gulácsi Péter, Marco Rossi, Jürgen Klopp, Marco Rose és Jesse Marsch gondolatait hallhatják a nézők. 

A Szoboszlai Dominikról szóló részt szerda este, 20 órától tűzi műsorra a Spíler1 csatorna. Az ismétlést pedig – először – pénteken, 17 órától tekinthetik meg a nézők az Arena4-en. A 2018-ban útjára indított sorozat 186 ország átlagosan 300-400 millió nézőjéhez jut el epizódonként, 126 ország pedig már jelezte, hogy átveszi és műsorra tűzi a magyar válogatott csapatkapitányáról szóló epizódot.

Természetesen a filmben a legnagyobb szerepet az édesapa kapta, aki Főnix Gold FC kölyökcsapatában nagyon kemény edzéseket tartott Dominiknak. Nem sokan tudják, de P. Nagy László, a tatabányai futball ikonikus alakja pedig Szoboszlai Zsolt edzője volt annak idején még a Lombard Tatabánya csapatában. Egy interjúnkban elárulta: a rúgótechnikáját apjától örökölte a Liverpool egyre fényesebb ragyogó csillaga.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában