lan Callaghan

2023.10.26. 19:59

Liverpool-legenda a Kemma.hu-nak: nem véletlen, hogy Szoboszlai már most igazi sztár +videó

Újabb klublegenda hasonlította Szoboszlai Dominikot az ikonikus középpályáshoz, Steven Gerrardhoz. Ian Callaghant a Liverpool hazai kupameccsén kérdezte a Kemma.hu munkatársa a magyar válogatott csapatkapitányáról.

Kemma.hu

Szoboszlai Dominikról Ian Callaghannel Liverpoolban beszélgettünk

Forrás: Suhaimi Abdullah/NurPhoto/AFP, Kovács László/24 Óra,

Mint megírtuk, egyfajta meccsturnéra látogatott el ministábunk a napokban Angliába, hiszen a Bajnokok Ligájában érdekelt Manchester United–Galatasaray mérkőzést, valamint a Liverpool–Royale Union Saint-Gilloise összecsapást is megnéztük. Utóbbin futottunk össze a véletlennek hála lan Callaghannal, aki a a Liverpool FC történetének legtöbb alkalommal pályára lépett játékosa. A klublegenda kérdésünkre elárulta, hogy szerinte Szoboszlai remek játékos, így nem véletlen, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya már most egy igazi sztár.

 Callaghan azt is elmondta a Liverpoolhoz idén igazolt magyar labdarúgóról, hogy helytálló a párhuzam a klubikon Steven Gerrard játékával, hiszen őt is a korábbi angol labdarúgóra emlékezteti a magyar focista. 

Ennek alátámasztására Callaghan felidézte Szoboszlai Leicester elleni gólját, ami nagyon tetszett neki. Érdekes, hogy a Liverpool szurkolói „Steven Gerrard újjászületése” napjának nyilvánították a napot, amikor Szoboszlai Dominik az év egyik legnagyobb bombagólját lőtte a Ligakupában a 3-1-es győzelem alkalmával.

Nem véletlen a párhuzam
Nagy teher lehet Szoboszlai Dominik számára, hogy sokan Steven Gerrard, a klublegenda utódjának tekintik. Gerrard ugyanis 710 meccsen 186 gólt és 157 gólpasszt hozott össze a Liverpool színeiben és megnyerte a Bajnokok Ligáját is. Több mint tíz éven keresztül ő volt az együttes legnagyobb sztárja. Paul Ince, a Manchester United és a Liverpool korábbi középpályása, aki a 90-es években volt a csúcson, például azt nyilatkozta, hogy Szoboszlai tényleg úgy játszik a Liverpoolban, mintha már évek óta a csapat tagja lenne, ugyanakkor az szerinte képtelenség, hogy sokan már most Steven Gerrard utódját látják benne. Az mindenesetre beszédes, hogy Szoboszlai egyik tetoválása éppen egy Steven Gerrardnak tulajdonított idézet, amely szerint: „A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér.” Ez a felirat a magyar válogatott csapatkapitányának bal alkarját díszíti.

Ian Callaghan szavaira már csak azért is érdemes odafigyelni, mert ő az Official Liverpool FC Fanclub elnöke. Igazi ikon, hiszen övé a legtöbb mérkőzés a felnőtt csapatban: 857 alkalommal lépett pályára, de a 640 bajnoki mérkőzés szintén rekord, ráadásul az FA-kupában 79 meccsel is ő a csapat csúcstartója. Rekordjai minden bizonnyal még sokáig megdönthetetlenek lesznek. S még egy érdekesség: Callaghan a három angol futballista egyike, aki világbajnokságot és BEK-et is nyert.

Beszélgetésünk során kiderült, hogy a klublegendának egyetlen baja van Szoboszlaival, a nevével ugyanis nincs kibékülve, így hosszasan magyaráztatta velünk, hogyan kell kiejteni a magyar válogatott kapitányának nevét.

A Fradi ellen is pályára lépett
Ian Callaghan 1974-ben, a Ferencváros elleni KEK-mérkőzéseken is pályára lépett. A párharcra inkább a zöld-fehérek emlékeznek szívesebben, ugyanis az akkori második legrangosabb európai kupában, idegenben szerzett góllal a Fradi jutott a harmadik fordulóban. Idehaza 0-0 volt az eredmény, Liverpoolban pedig 1-1. Az FTC abban a szezonban a döntőig menetelt, ahol 3-0-ra kikapott a Dinamo Kijev csapatától.
Callaghan az 1967-es '68-as és '70-es Vásárvárosok Kupája-mérkőzéseken is pályára lépett a Ferencváros ellen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában