Autóverseny

2023.11.10. 15:35

Hernádi Ildikó és Hernádi Kitti is bajnoki bronzérmes lett

Kecskeméten rendezték a Magyar szlalom-bajnokság utolsó fordulóját. Mivel ez volt a küzdelemsorozat 100. futama, csúcsnevezés érkezett, így 111 autó állt a rajtvonalhoz.

Petrik József

Hernádi Ildikó a kupával

Forrás: 24 Óra

A bajnokságon jó esélyekkel indultak a kiváló tatai autóversenyző, Hernádi László lányai. Ildikó és Kitti, egyre inkább bizonyítják, hogy nem esik messze az alma a fájától.

Az első versenyfutamon induló Ildikó rajtolt először, aki mindjárt a kezdésnél bójahiba nélkül, a második legjobb időt autózta a hölgyek között. Majd Kitti állt a rajtvonalhoz, és korát meghazudtoló módon, csupán 1,3 másodpercet kapott a második időt autózó Sal Balázstól.

Ezek után Hernádiék bizakodva várhatták a következő futamot, tudva, hogy szoros lesz még a dobogóért zajló küzdelem az ügyes juniorok között. Eközben a Hernádi-csapat kölcsönadta a Mitsubishi Coltját jó barátjuknak, Német Péternek, mivel az ő kocsija nem készült el a versenyre. De Péter első futama alatt, az első körben a féltengely eltört, így sajnos a Coltot a nap folyamán már nem tudták használni.

- A második kör előtt két sporttársunk is felkínálta Kittinek a versenyautóját, hogy be tudja fejezni a versenyt, Hanák Gáborék és Pápai Olivérék – mesélte a történteket Hernádi „apuka”. - Ez egy nemes és kedves gesztus volt. Így Kitti Hanák Gáborék „gyengébbik” autójával vágott neki a második „fordulónak”, ám ezzel a járművel, nyolc másodperccel rosszabb időt hajtott, mint a saját autójával, így hátracsúszott a harmadik helyre. Ildikó viszont a második körben még két másodpercet javított eddigi legjobb idején, és továbbra is a második legjobb idővel rendelkezett a női mezőnyben.

Ildikó a harmadik körben a harmadik időt autózta, változatlanul bójahiba nélkül. Mivel a három kör közül azonban csak a két jobbik idő számít, így a dobogó harmadik helyét szerezte meg, amivel a 2023-as Magyar szlalom-bajnokságról a nagyon értékes bronzérmet vihette haza. Kitti már a harmadik körben nem szerette volna a kölcsönautóját tovább nyüstölni, így a harmadik etapot kihagyta. Ezáltal összesítésben a hatodik helyet szerezte meg a hírös városi viadalon, de ennek ellenére, az érvényes kétkörös versennyével, az idei szlalom bajnokságban, a junior kategóriában, a roppant ügyes fiúk között, ő is a dobogó harmadik fokára állhatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában