Autósport

2023.07.14. 06:36

Ismét jól hajtottak a Hernádi-lányok

Ildikó két bronzot nyert, Kitti negyedik lett a Kakucsringen.

Petrik József

Az ismét remekül szereplő Kitti (balra) és Ildikó között a büszke édesapa, László

Forrás: Beküldött

A Kakucsringen folytatódott a Magyar Szlalombajnokság, mégpedig annak negyedik futamával. A kiváló tatai pilóta, Hernádi László lányai, Hernádi Ildikó és Hernádi Kitti két autóval álltak rajthoz. Ildikó Mitsubishi Lancer Evo 8-cal, míg Kitti Mitsubishi Colttal indult. A bajnoki futamra több mint 80 autó(s) adta le a nevezését, így ismét nagyon erős mezőnyben kellett helyt állniuk az ifjú hölgyeknek.

– Ildikónak különösen nehéz dolga akadt, mert hosszú idő után ült újra az összkerekes, bivalyerős Evo 8-ban, de már az edzésen ügyesen uralta a bonyolult technikát – mesélte az édesapa. 

Az első versenyfutamot Ildikó kezdte, ahol a harmadik időt autózta, másfél másodperccel volt lemaradva az első helyezettől. Majd Kitti állt a rajtkockára és ő a negyedik időt hajtotta az ügyes és gyors junior fiúkkal versengve. A második kört szintén Ildikó kezdte, és sokat javítva az idején megtartotta a harmadik helyet. Kitti faragva hátrányából szintén megőrizte a negyedik helyét. A harmadik körben Ildikó a legjobb idejét autózta, és csak 1,7 másodpercet kapott az elő helyezettől, de összesítésben 2 másodperccel kikapott a leggyorsabb női versenyzőtől. Kitti a harmadik körben is a negyedik időt „futotta”, amivel a pontszerző negyedik helyen végzett junior fiúk között. 

Ildikó a kakucsringi versenyen kétszer állhatott a dobogón, mivel a PF2 (Performance Factor 2) kategóriában a felnőtt férfiak között, majd a női mezőnyben is a harmadik helyen végzett.

A bajnokság augusztus 19-én az M-Ringen, Monorierdőn folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában