Autósport

2023.09.04. 08:10

Ismét eredményesen száguldoztak a Hernádi-lányok

Hernádi Ildikó és Hernádi Kitti is remekül versenyzett a magyar szlalom bajnokságban

Petrik József

Hernádi Kitti is eredményes volt

Forrás: MW

Az M-Ring-en rendezték a magyar szlalom bajnokság ötödik futamát. A reggeli gépátvétel után egy igazi nyári zápor érkezett, ami nem csak a pályát, hanem a kiváló tatai autóversenyzőt, Hernádi Lászlót és lányait is rendesen eláztatta. Így az edzés esőben zajlott.

Az első versenyfutamot a nagyobbik Hernádi-lány, Ildikó kezdte a vizes pályán. Annak ellenére, hogy a Mitsubishi Lancer Evo 8-cal esőben még sose versenyzett, nagyon ügyesen vette az akadályokat, és a női kategória második legjobb idejét autózta. Majd Kitti következett a Mitsubishi Colttal, ő egy kicsit megfontoltabb vezetéssel a junior korosztályban ötödikként ért célba. A második kör már száraz pályán kezdődött. Ildikó ismét a második időt autózta, Kitti pedig sokat gyorsulva, bójahiba nélkül javított az idején. A harmadik „fordulóban” Ildikó teljesítette a női mezőny legjobb időeredményét, és ezzel -1,2 másodperccel lemaradva a dobogó legfelső fokáról – az igen előkelő második helyet szerezte meg. Mivel az utolsó futam legjobb idejét tudhatta a magáénak, az övé lett a bónusz pont, ami az utolsó kör leggyorsabbjának járt.

Kitti a harmadik körben még tovább javult és feljött a korcsoportjában a negyedik helyre. Ildikó az ötödik futamot követően - a roppant erős női mezőnyben - a harmadik helyen áll a pontvadászatban. Kitti szintén a harmadik, a nagyon ügyes és tehetséges junior fiúk mezőnyében. A bajnokságból még két futam van hátra, szeptember 30-án, Kiskunlacházán és az idényzáró október 2-án a kecskeméti gokart centrumban lesz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában