Ilyen az ultra

2023.10.15. 09:30

Fair Play-díjra terjesztik fel Maráz Zsuzsi tanítványát, a spártai hős Boros Ricsit

Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke az MTI-t arról tájkoztatta, hogy arról is beszámolt, hogy többek javaslatára a testület elé terjesztette Boros Richárd cselekedetét. Mint ismert, az ultrafutó, kétszeres Spartathlon-teljesítő az idei megmérettetésen kilométereken keresztül kísért a a célig egy számára ismeretlen japán futót.

Kemma.hu

Az idei Spartathlon talán legszebb befutója volt Boros Richárdé

Forrás: Spartathlon Magyar Csapat/Facebook

Mint arról az M4 Sport is beszámolt, Fair Play-díjra terjesztették fel Boros Richárdot, az esztergomi futóamazon, Maráz Zsuzsi tanítványát. Boros Ricsi, ahogyan futókörökben szólítják, az utolsó – és leghosszabb – kilométereken folyamatos fizikai és lelki támaszt nyújtott egy számára teljesen ismeretlen japán futónak, Miyazaki Shinichi-nek.

A befutó szívmelengető képei az egész magyar sajtót bejárták. Mi is megmutattuk a videót, hozzáfűzve, hogy ha csak egy jelenetre akarsz emlékezni az idei Spartathlonról, ez az egyszerre emberi és hősies befutó legyen az. Úgy tűnik, Boros Ricsi cselekedetét a sportszakemberek is értékelik és elismerik.

Szép emlékeket akart szerezni

Boros Richárdról a Spartathlon Magyar Csapat Facebook-oldaláról annyit lehet megtudni, hogy 49 éves és 35 évesen kezdett el futni, az első ultraversenyén pedig 6 éve indult. Amikor nem fut, akkor dolgozik, ugyanis munkamániás. Richárdnak a második Spartathlon teljesítése volt az idei, és az első, hogy Maráz Zsuzsi „szárnyai alatt”  indult. Arra a kérdésre, hogy mi a célja ezen a másodikon az válaszolta bemutatkozójában: ...újra olyan szép emlékekkel szeretnék hazatérni, mint két éve.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában