Területi I. osztály

2023.09.12. 04:23

Superman és a kriptonit is feltűnt a megyei focibajnokságban +fotók

Már csak egyetlen csapat áll hibátlanul a területi első osztályban: ez pedig a címvédő Nyergesújfalu.

Herczeg István

Az Almásfüzitő (pirosban) ugyan megszerezte a vezetést a Vértesszőlős ellen, mégis kikapott

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

 A harmadik fordulót rendezték a területi első osztályban. Szombaton "újrajátszották" a tavalyi Vármegyei Kupa döntőjét, ahol ismét a Tata győzött. Aki egy kicsit késett a találkozóról, az három gólról is lemaradt, hiszen előbb a Lábatlan volt eredményes a 3. percben, majd a 10. minutumban már a hazaiak mentek 2-1-re. A szünetre 4-2 lett az állás, ám a Lábatlan eddigre már emberhátrányba került. A szünet után sokáig nem történt nagyon semmi, a mérkőzés végén az alapvetően védő Németh Attila Csaba megszerezte harmadik gólját is, így végül 5-2 lett. 

A Bábolna a kötelező három pontért utazott a nyáron meggyengült Esztergom otthonába. Más nem is nagyon történt a találkozón, a Bábolna végig kontroll alatt tartotta az összecsapást, és végül 2-0-val haza is vitte mindhárom pontot. A címvédő, és egyben listavezető Nyergesújfalu már a második percben betalált a Tát kapujába, ám a hazaiak nem sokkal később egalizálni tudtak. A döntés a második félidőre maradt, amikor a csereként beállt Hajnal, és Tóth is betalált, így végül sorozatban harmadik bajnokiját is megnyerte a Nyerges, amivel egyedüliként hibátlan.

Ha az Almásfüzitő lenne Superman, akkor a Vértesszőlős a kriptonit, hiszen Szalai Gábor csapatának híresen nem megy a szőlősiek ellen. Pedig most a vezetés is megvolt, már a találkozó 6. percében. A szünetig nem is volt változás, de tíz perccel a második félidő kezdete után már a Vértesszőlősnél volt a vezetés. Ráadásul a vendégek a 67. percben emberhátrányba kerültek, de így is kihúzták, és megszerezte a csapat az első idei győzelmét. A Koppánymonostor nagyon sokáig szenvedett hazai közönsége előtt a Vértessomló ellen, hiszen sokáig 1-1 volt az állás. A mindent eldöntő gól a 92. percben esett, ráadásul, hogy még fájóbb legyen a somlóiaknak, egy öngól formájában. Ezzel a Koppánymonostor nagyon fontos három pontot gyűjtött be, a Vértessomló pedig sorozatban harmadik meccsét is elveszítette, így sereghajtó, bár ez vajmi keveset árul el a valós erősségéről a csapatnak. 

A forduló rangadója nem dőlt el Zsámbékon: a Sárisáp már igen korán, a 16. percben megszerezte a vezetést. A szünetben beálló Bíró Richárd rögtön egyenlíteni tudott pár perccel később, majd György Bence is eredményes volt. Hiába nyomott a Zsámbék, a remekül kontrázó Sárisáp újra utat talált a zsámbéki kapuba, Gyebnár második góljával kiegyenlített a vendégcsapat. Ez már nem is változott, így végül döntetlennel zártak a felek. A hétvégén a Wati-Kecskéd KSK volt a szabadnapos.

Területi I. osztály, 3. forduló

Tatai AC-Lábatlani ESE 5-2 (4-2)
Tata, vezette: Farkas B. (Faragó Gy., Urbanics Á.)
Tata: Csákány - Németh, Felső, Bombicz (Putnoki, 71.), Nagy, Zuggó, Dragonya (Sternberger, 68.), Szabó A., Terplán, Mártonfi, Máté-Kovács. Vezetőedző: Wéber Roland.
Lábatlan: Órai - Varga, Mann (Szenes, 74.), Janusz (Rozmán, 74.), Váli, Budaházi, Király, Deme, Kovács, Galba, Fábián-Nagy. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Mártonfi (7.), Németh (10., 24., 91.), Nagy (36.), illetve Janusz (3.), Váli (46.)
Kiállítva: Varga (43., Lábatlan)
Jók: Németh, Nagy, Bombicz, Zuggó, illetve Fábián-Nagy, Janusz, Váli.
Wéber Roland: - Nem tudtunk kellőképpen koncentrálni, és felpörögni ezen a meccsen. Voltak jó periódusaink, de ennél több van bennünk. Ennek ellenére magabiztosan nyertünk. Fontos még, hogy több sérültet nem gyűjtöttünk, és pihentetni is tudtam játékosokat!
Karcagi Pál: - Hiába játszunk jól, ha „serdülős” gólokat kapunk, így nem sok sikerélményünk lesz. Az igazsághoz tartozik viszont, hogy  nagy ellenszélben kellett játszanunk, és ezt a Tata jól használta ki.

FC Esztergom-Bábolnai SE 0-2 (0-2)
Esztergom, vezette: Katona B. M. (Révész Cs., Uracs R.)
Esztergom: Gecse - Besey, Révész, Várszegi B., Paltnieau (Kiss, 59.), Várszegi D., Molnár, Turóczi (Sisa, 59.), Bugjó (Krizsán, 80.), Imre (Laurinyecz, 46.), Tahon (Bereczki, 46.). Vezetőedző: Spóner József.
Bábolna: Szabó B. - Kovács-Gadanecz, Maruzs (Váczi, 88.), Czeglédi, Szendi, Németh, Hajnal P., Kiss, Hajnal K., Mátyás (Karvaj, 55.), Szabó Á. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Maruzs (12.), Szabó Á. (38.)
Jók: Molnár, Gecse, Várszegi B., Révész, illetve Németh, Szendi. 
Spóner József: - Gratulálunk a Bábolna csapatának a győzelemhez. A mai támadójátékunk enervált volt, nem tudtunk eljutni a kapuig.
Józsa Péter: - Idegenben, kapott gól nélkül megérdemelt győzelmet arattunk. 

DG Tát-Nyergesújfalu SE 1-3 (1-1)
Tát, vezette: Drabon B. (Molnár I., Sirokmán A.)
Tát: Iványi - Kun P., Mészáros (Kun V. Cs., 90.) , Farkas, Dékány, Bokros (Jónás, 69.), Szalai (Kósa, 90.), Tillman, Zoltai, Kovács (Izsó, 80.), Chrompota. Technikai vezető: Kun Imre.
Nyergesújfalu: Borsiczki - Molnár Á. (Fellegi, 46.), Tóth, Takács, Motuz (Hajnal, 46.), Farkas (Kiss, 59.), Balogh A., Szoboszlai, Bogárdi, Raffai, Manga M. Játékos-edző: Szoboszlai Tamás.
Gólszerzők: Mészáros (14.), illetve Szoboszlai (2., büntetőből), Hajnal (59.), Tóth (68.)
Jók: Farkas, Mészáros, Chrompota, illetve Takács.
Kun Imre: - Túlzónak érzem az eredményt. Méltó ellenfele voltunk a bajnoki éllovasnak. A mutatott játékunk alapján pontokat érdemeltünk volna, dehát nem mindig igazságos a futball. 
Szoboszlai Tamás: - Rossz előjelekkel indult a találkozó, mert sok volt az eltiltottunk. Egy küzdelmes mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a Nyergesújfalu. A középpálya meghatározója volt a végeredménynek. 

Almásfüzitői SC-Vértesszőlősi SE 1-2 (1-0)
Almásfüzitő, vezette: Büki G. (Szabó B., Patócs D.)
Almásfüzitő: Varga - Berlik (Ugrancsik, 83.), Maksimchuk (Mészáros, 72.), Nagy, Szűcs, Hajba, Sallai, Sinkó, Galambos (Szegedi, 34.), Fekete (Bozori, 62.), Ozoróczi (Farkas, 62.). Vezetőedző: Szalai Gábor.
Vértesszőlős: Zukál - Batics B., Gréczi (Radics, 46.), Horváth (Batics A., 83.), Müller (Galambos, 88.), Szőke (Keszőcze, 93.), Vincze, Jónás, Kocsis, Polyák, Bencsik. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Sinkó (6.), illetve Kocsis (47.), Szőke (54.)
Kiállítva: Batics B. (67., Vértesszőlős)
Jók: senki illetve senki. 
Szalai Gábor: - Saját magunkat vertük meg a mai mérkőzésen, egy nagyon agresszív, helyenként durva ellenfél ellen. A Vértesszőlősnek gratulálok. 
Dupai János: - Nagyot küzdött a csapatom, ezzel szereztük meg ezt a nagyon fontos, idegenbeli három pontot.

Koppánymonostori SE-Vértessomló 2-1 (1-0)
Koppánymonostor, vezette: Szeibert P. (Lovas G., Kis B.)
Koppánymonostor: Sebestyén - Horváth, Soha, Valkó M., Juhász (Bigun, 87.), Imrek (Kalla, 30.), Dávid, Dombi, Valkó G., Korcsok, Tímár (Alasztics, 77.). Vezetőedző: Vigh László.
Vértessomló: Iváncsán - Kacz, Nagy (Petőcz, 46.), Erdei, Koller, Murányi (Éliás, 46.), Wend, Batin, Zink, Dobbelaere, Balogh. Vezetőedző: Nagy Géza.
Gólszerzők: Horváth (9.), Dobbelaere (92., öngól), illetve Balogh (47.)
Jók: Dávid, Horváth, Juhász, Valkó G., illetve mindenki.
Vigh László: - Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Rengeteg helyzetünk volt, de nem tudtuk lezárni. Mindennek van tanulsága, ahogy ennek is. Az utolsó pillanatig harcoltunk, ennek lett meg az eredménye. 
Nagy Géza: - A vereség ellenére kifejezetten büszke vagyok a csapatomra. Ma mindent érdemeltünk, csak vereséget nem. 

Zsámbéki SK-Sárisápi BSE 2-2 (0-1)
Zsámbék, vezette: Juhász D. (Jászberényi M., Gabala Zs.)
Zsámbék: Tugyi - György, László, Sugár B., Papp (Bíró R. 46.), Áprily, Barlangi (Szabó, 69.), Mártonfi (Bíró Á., 74.), Szakszon, Kerezsi (Csóh, 74.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Sárisáp: Sándor G. - Cserven, Szlovák, Papp, Gyebnár, Válent, Engelbrecht (Jurásek J., 46.), Sándor P. (Pozsonyi, 83.), Karcagi (Farkas, 60.), Yousif (Tőzsér, 92.), Fekete. Vezetőedző: Fenyvesi László.
Gólszerzők: Bíró R. (48.), György (64.), illetve Gyebnár (16., 68.)
Jók: Marticsek, Mártonfi, Bíró R., illetve Sándor G., Gyebnár, Szlovák.
Bodó László: - Végig domináltuk a mérkőzést, fölényben játszottuk, de nem tudtuk megszerezni a vezést, kontrából az ellenfelünk talált egy gólt. Ezután megérdemelten megfordítottuk a meccset, és labdánk volt a 3-1-hez, de a kapufa a Sárisáppal volt. Természetesen ezután jött a futball örök törvénye: kihagyott helyzeteinkre jött az ellenfelünk egyenlítő gólja a semmiből. Ilyen a foci... Nem történt katasztrófa, ki is fogunk még kapni...
Fenyvesi László: - Hiányzott az energia, tompák voltunk, így rengeteg párharcot veszítettünk! Kihoztuk a maximumot a mérkőzésből, mert taktikailag fegyelmezettek voltunk, de játékban többet vártam a csapatomtól!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában