Siker

2023.08.08. 15:40

Újabb érmet nyert a tatai kajakos

Újabb sikert zsebeltek be a Tatai Hódy Sportegyesület versenyzői. Ezúttal a magyar bajnokságon evezték magukat a dobogóra.

Goletz-DeáK Viktória

A hétvégén rendezték meg a Serdülő Országos Bajnokságot, ahol Gábor Tímea a Tatai Hódy Sportegyesület versenyzője szép sikereket ért el. Egyes hajóban 1000 méteren harmadik és 500 méteren második helyen ért célba. Ezzel az eredménnyel az Olimpiai Reménységek Verseny (ORV) csapat tagja lett, és bekerült a serdülő válogatottba. Az egyik legnagyobb nemzetközi utánpótlás versenyt, az ORV-t szeptember elején a lengyelországi Poznanban rendezik meg. Tímea a  magyar csapat tagjaként 500 méteren négyesben és 200 méteren egyes hajóban fog indulni. 

A tatai kajakosoknak idén nyáron igazi éremeső jutott. Mint arról korábban beszámoltunk: az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokág első döntős napján mindjárt aranyérmet szerzett a Samu Péter, Kollek Bálint, a tatai Hódy Sportegyesület versenyzője Hidvégi Zalán és Tamás Gergő alkotta kajak négyes egységünk K-4 500 méteren. 

Másnap Zalán, Samu Péterrel az oldalán ismét egy olimpiai számban ünnepelhetett: a srácok féltávnál még csak a harmadik helyen álltak a belgák és az ukránok mögött. Erejük javát azonban a hajrára tartogatták és ez be is jött, győzelmükhöz nem fért kétség. De Hidvégi Hunor is belehúzott, aki 19 évesen, az U23-as korosztályban K-1 1000 méteren, a királykategóriában szerezte meg bronzérmet érő harmadik pozíciót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában