Első hely

2023.07.08. 19:49

Párosban duplázott a tatai kajakozó: megvan a második aranya!

Második aranyérmét is be zsebelte az olaszországi Ifjúsági Kajak-Kenu Világbajnokságon a tatai Hidvégi Zalán.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról már mi is beszámoltunk, pénteken délelőtt, az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokág első döntős napján mindjárt aranyérmet szerzett a Samu Péter, Kollek Bálint, a tatai Hidvégi Zalán és Tamás Gergő alkotta kajak négyes egységünk K-4 500 méteren.

A fiatal kajakozó pedig ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta. Samu Péterrel az oldalán ugyanis a mai napon ismét egy olimpiai számban ünnepelhetett. A srácok féltávnál még csak a harmadik helyen álltak a belgák és az ukránok mögött. Erejük javát azonban a hajrára tartogatták és ez be is jött, győzelmükhöz nem fért kétség. Ezzel megszerezték a kilencedik magyar aranyérmet Auronzóban (ami azóta csak emelkedett, nem is kicsit: a szombat délelőtti program végén Magyarország 19 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzéremmel ugyanis vezeti az összesített éremtáblázatot).

Rajta kívül Hidvégi Hunor is belehúzott, aki 19 évesen, az U23-as korosztályban K-1 1000 méteren, a királykategóriában szerezte meg bronzérmet érő harmadik pozíciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában