Világbajnokság

2023.08.10. 20:40

A tatai izlandilovasoknak hála lobog most először magyar zászló a vb-n +fotók, videók

Pénteken méreti meg magát a tatai izlandilovas Kremmer Veronika a hollandiai világbajnokságon.

Kemma.hu

A tatai küldöttség a hézigazda holland izlandilovas szervezet elnökével a világbajnokságon

Forrás: Beküldött

Ahogy arról beszámoltunk, Hollandiában, az izlandilovas világbajnokságon képviseli hazánkat ezekben a napokban a tatai székhelyű Magyar, Izlandi Lovas Egyesület, hiszen Kremmer Veronika két versenyszámban is indul a viadalon. Az izlandi lovas világszövetség égisze alatt kétévente rendezik meg a vb-t, a magyarok pedig most először szerepelnek rajta. Mint ismert, 2020-ban lett a szervezet tagja hazánk a tatai egyesület felvételével.

Straubinger Zoltán elnöktől megtudtuk, hogy Veronika nagyon készül a pénteki versenyszámaira, az pedig felemelő érzés, hogy a résztvevő nemzetek zászlói között a magyar is ott lobog.

Straubinger Zoltán elnök és Németh Krisztina elnökhelyettes Hollandiban, a verseny helyszínén
Straubinger Zoltán elnök és Németh Krisztina elnökhelyettes Hollandiban, a verseny helyszínén
Forrás: Beküldött

Az egyesület két vezetője és Kremmer Veronika mellett Pálházy Zsuzsa, valamint Valler Veronika képviseli Tatát és Magyarországot. 

A vb-n volt alkalmuk találkozni és beszélgetni többek között a házigazda holland izlandilovas szervezet elnökével, Henk van der Veldével is, de olyan nagyszerű élményekben is részük lehetett, mint testközelből látni, hogy az izlandi lovakhoz soha nem lehet túl idős az ember. A gyorsasági pace versenyszámban ugyanis elindult a 79 éves, holland Cora Wijmans (a következő videón sárga  is, aki rendszeres résztvevője a világbajnokságoknak. 

Természetesen egyéb versenyszámokon is ott ülnek a lelátón a magyarok. Így például és a négy és az öt jármódú viadalokon, miközben számos közösségi programon vesznek részt, építik a nemzetközi kapcsolatokat, viszik térségünk és hazánk hírét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában