Aranyérmesek

2023.07.16. 06:40

Jeleskedtek az utánpótlás focibajnokságokban a komáromi lányok

Sikeres szezont tudhatnak maguk mögött a Fortuna Sportegyesület női labdarúgócsapatai. A komáromiak mind a négy női bajnokságban indítottak csapatot, és a felnőttek kivételével valamennyi gárda dobogóra állhatott.

Körtvélyfáy Dina

A Fortuna SE U16-os aranyérmes csapata

Forrás: Fortuna SE Komárom

Fotó: Fortuna SE Komárom

Az U13-as korosztályban toronymagasan végeztek a csoportjuk élén Paulovics Bence tanítványai. Közülük többen is az idősebb korosztály edzéseit látogatják, így nem csoda, hogy magabiztos teljesítményt nyújtottak.

Az U16-os korosztályban nagy versenyfutás volt a dobogós helyekért, végül az utolsó fordulóban a fortunások javára dőlt el a bajnoki cím. Kovács Barna edző elmondta, hogy négy év kitartó munkával értek fel a lányok a dobogó tetejére. 

Különösen büszke arra, hogy a nagy esélyesnek kikiáltott almásfüzitőieket idegenben és hazai pályán is nagy fölénnyel győzték le.

A lányok a teljes szezon alatt nagyon motiváltan és magabiztosan játszottak, a legjobb gólkülönbséggel rendelkeztek, így mindenképpen megérdemelten került nyakukba az aranyérem. A csapat jó teljesítményére a megyén kívül is felfigyeltek, az egyesület két játékosát, Gugg Noémit és Herdics Boglárka Deát is szerződtette nyáron a Győri ETO FC.

Az U19-es bajnokságban ezüstérem jutott a komáromi lányoknak. A végletekig kiélezett, szoros küzdelemben, az első helyezettel azonos pontszámot gyűjtöttek Viszló Balázs tanítványai, mindösszesen a rosszabb gólkülönbség miatt maradtak alul nagy riválisukkal, az almásfüzitőiekkel szemben.

A felnőttek mezőnyében a létszámgondokkal küszködő csapatuk Suhajda Anita vezetésével a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot.

A komáromiak reménykednek abban, hogy a következő szezonban is hasonlóan eredményesen szerepelnek majd, noha mind az U16-os, mind az U19-es bajnokságban a versenykiírás új, nehezebb kihívások elé állítja a megyei csapatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában