Kultsár

2023.06.19. 07:37

A jövőért futottak a komáromi gyerekek

A Tatabányai SZC Kultsár István Technikum és Szakgimnázium közös futást szervezett a napokban a komáromi óvodások, általános iskolások és középiskolások részvételével.

K.D.

Kétszázharmincan futottak Komáromban

Forrás: Facebook

Fotó: Komárom

A komarom.hu. beszámolója szerint, a rendkívüli programon kétszázharminc gyermek és fiatal vett részt a Tóparti Óvodából, a Gesztenyés Óvodából, és ott voltak a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a Feszty Árpád Általános Iskola, valamint középiskolák, a Jókai Mór Gimnázium, a Széchenyi-középiskola, az Alapy Gáspár Technikum Szakképző Iskola és a szervező Kultsár-középiskola diákjai is. 

Az óvodások és a diákok együtt futottak a Kultsár-középiskolától a Mártírok útján át egészen a Szabadság térig. A célba érkezőket Turi Bálint alpolgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta, igazán különleges ez az alkalom, hiszen a legkisebbek és a legnagyobbak együtt, közösen futottak.

Természetesen nagyon fontos a mindennapi mozgás, a sport, az egészséges életmód, emellett a Futás a jövőért program üzenete, hogy az azon részt vevő gyerekek és fiatalok Komárom jövőjét jelentik. 

Az alpolgármester egyben köszönetet mondott a diákoknak és a program szervezőjének, a Kultsár-iskola pedagógusának, Ágh Eleonórának. A futók egy-egy müzliszeletet, az ovisok pedig a békét is szimbolizáló fehér lufit vehettek át.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában