Drámai

2023.05.26. 11:34

Világszerte szorítanak Suhajda Szilárdnak – édesapja szívszorító sorokkal üzent neki

Rengetegen szorítanak Suhajda Szilárdért ezekben az órákban, napokban. A magyar mászó sorsát, hogy mi van vele a Himalájában azonban nemcsak itthon, de a nagyvilágban is nyomon követik. Arról, hogy családja mit érezhet, édesapja szavai árulkodnak.

Kemma.hu

Suhajda Szilárdért rengetegen imádkoznak, szorítanak

Forrás: Suhajda Szilárd/Facebook

Nem csak itthon, de a nagyvilágban is nyomon követik Suhajda Szilárd sorsának alakulása. Mint ismert, a magyar mászó második éjszakáját töltötte a Mount Everest 8848 méteres csúcsának közelében, aminek meghódítására magyar idő szerint kedd este indult el. Szerdán délelőtt még jelentkezett, délután a nyomkövetője mintegy 50 méterre a csúcstól jelzett, aztán semmi. 

A feszült bő másfél nap után magyar idő szerint csütörtök este jött a hír, hogy azonosították Szilárdot, tudják, hol van, és hogy amikor látták, még életben volt, de fagyási sérüléseket szenvedett és agyi ödéma jeleit mutatta. Ne feledjük: a volt esztergomi főiskolás serpák, oxigénpalack és egyéb külső segítség nélkül, egyedül vágott neki a hegynek, hogy első magyarként így meghódítsa azt. És így töltött el immár két éjszakát odafönt. 

A mentőakció jelenleg (10:42) is folyamatban van, de időbe telik feljutni olyan magasságba a legprofibb serpáknak is. És onnan még vissza kellene jutni, helikopter olyan magasra ugyanis nem tud repülni. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy rengetegen fejezik ki együttérzésüket, próbálják az egyre kisebb reményt életben tartani, bízni a csodában, ahogy azt felesége, barátai, szerettei is teszik. 

Szilárd édesapja megrázó sorok kíséretében osztotta meg fia Facebook-oldalának utolsó bejegyzését. Arra kérte fiát, hogy engedje el a sikereket, kudarcokat és csak magára, a túlélésre koncentráljon. 

Összetartva az ország, barátok és rokonok - veled vagyunk, és imádkozunk, imádkozom érted, és, hogy a kisunokám, a fiad Soma, újra a tenyeredbe tudjon csapni - hogy szia „édesapa” újra itthon... Könnyes szemmel aggódva osztom meg én is a jelenlegi, biztató friss híreket...Szeretünk és nagyon várunk haza! Tarts ki, erős vagy!

− írta Suhajda édesapja. 

Kaliforniában is szorítanak Szilárdért. Az explorersweb.com újságírójának posztja alatt olvasható például, hogy egy asszony a csodáért imdákozik.

Egy indiai mérnök a Himalaya Today Twitter-bejegyzésénél írt arról, hogy bármi is lesz a történet vége, szerinte Suhajda igazi hős, aki megmutatta, hogy el lehet érni az álmainkat. Ő is imára buzdított mindenkit. 

Szilárd Instagram-oldalán azt írják, hogy legyen ő az az ember, akivel csodát tesz Isten, többek szerint is az egész ország szorít most a magyar mászóért. Facebook-oldalán volt, aki úgy fogalmazott, hogy ha a saját életében jár neki egy csoda, azt most odaadná Suhajdának, hogy hazatérhessen. Más születésnapi kívánságként kérte az égiektől, hogy egyben hazaérjen az extrémsportoló. Volt főiskolai társai is egymás után írják, osztják meg a legfrissebb bejegyzést, és kérnek mindenkit, hogy szorítson, imádkozzon, küldjön energiát neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában