Német Kupa

2023.04.06. 08:46

Ehhez nem kellett kő-papír-olló: Willi Orbán is betalált, nyert a Lipcse +videó

A labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében az RB Leipzig 2–0-ra megverte odahaza a Borussia Dortmundot, így az elődöntőbe jutott. Az oroszlányi kötődésű Willi Orbán is eredményes volt.

Kemma.hu

Willi Orbán (szemben) lett a csapatkapitány

Forrás: AFP

NÉMET KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
RB Leipzig–Borussia Dortmund 2–0 (1–0)
Lipcse, RB Arena, 47 069 néző. V: Brych
Lipcse: Blaswich – Simakan (Klostermann, 79.), Orbán, Gvardiol – Henrichs, Laimer (Kampl, 88.), A. Haidara, Raum (Halstenberg, 88.) – Szoboszlai, Dani Olmo (Forsberg, 70.) – Werner (André Silva, 78.). Vezetőedző: Marco Rose
Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf (Moukoko, a szünetben), Süle, Hummels (Modeste, 85.), Ryerson – Can, Özcan, R. Guerreiro – Brandt (Bellingham, 63.), Malen, Reus (Bynoe-Gittens, 76.). Vezetőedző: Edin Terzic
Gólszerző: Werner (22.), Orbán (90+8.)

Nem tudjuk, mik hangzottak el a lipcsei játékosok tanácskozásán, amelyet vezetőedzőjük, Marco Rose nélkül tartottak a minap, de ha a Dortmund elleni első tíz percet beszélték meg, akkor jól kifundálták a haditervet. Szoboszlai Dominik és Dani Olmo is nagyon élt, Timo Werner azonban egy kivételével az összes helyzetét elpuskázta. Visszább vett a félidő derekára az iramból Lipcse, de büntetlenül megtehette, mert a Dortmund úgy futballozott, hogy alighanem ott meg holnap ülnek össze a játékosok... Edin Terzic előbb Youssoufa Moukokót, aztán Jude Bellinghamet küldte pályára, ám ez sem dobta fel a Dortmundot – és a mérkőzést sem. Jelentősen esett a találkozó színvonala a második félidőre, a legemlékezetesebbek azok a másodpercek voltak, amikor el-elment az áram a stadionban.

Az oroszlányi kötődésű Willi Orbán kiválóan fogta embereit, Marco Reust és Julian Brandtot is lecserélték, Moukoko és az utolsó percekre beálló Anthony Modeste labdába is alig ért; Szoboszlai rengeteget futott, míg a ráadásban volt egy csúnya szabálytalansága, ami lökdösődésbe torkollott. A ráadás végén hatalmasat védett a hazai kapus, Janis Blaswich, a kontrából pedig Willi Orbán betalált, ezzel végleg eldöntötte a meccset.

A kontrához pedig egy dolog biztos nem kellett: hogy kő-papír-olló döntsön róla, ki lője, mint a magyar-észt meccsen a tizenegyes előtt. Itt nem volt idő teketórizáni: Willi döntött, lőtt és talált.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában