Labdarúgás

2023.03.24. 16:41

Videó: Szoboszlai vesztett a kő-papír-ollón, Rossi nem örült, a naszályiak végignézték

Sallai Roland kő-papír-ollóval nyerte el a tizenegyesrúgás lehetőségét Szoboszlai Dominiktól a tegnapi Magyarország-Észtország mérkőzésen, de lövését az észt kapus, Karl Hein kivédte.

Szoboszlai Dominik és a gólszerző Ádám Martin, a magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik a Magyarország -Észtország felkészülési mérkõzés után a Puskás Arénában

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ahogyan arról már beszámoltunk, a magyar labdarúgó válogatott csütörtök este a budapesti Puskás Arénában 1-0-ra legyőzte Észtország nemzeti tizenegyét felkészülési mérkőzésen. A találkozó 71. percében érdekes közjáték zajlott le a pályán: a Milos Kerkez által kiharcolt tizenegyes elvégzése előtt a csapatkapitány Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el, hogy melyikük végezze el a büntetőt. 

Az eredmény ismert: a játékot Sallai nyerte, aki aztán nem tudott élni a lehetőséggel. Szoboszlai az esettel kapcsolatban elmondta, csapatkapitányként nem akart önző lenni, míg Sallai a hiba ellenére legközelebb is elvállalná a büntetőt. Az esetről az Origo számolt be részletesen.

− Mindketten szerettük volna elvállalni, én pedig nem akartam azt sugallni csapatkapitányként, hogy önző vagyok és nem rendelem alá magam a csapatérdeknek. Valahogy döntenünk kellett, ő rúgta, kihagyta, de majd a következőt be fogja rúgni. Szerintem ha gól lett volna belőle, akkor ez az egész nem lenne ekkora ügy − nyilatkozta az édesapja miatt oroszlányi kötődésű Szoboszlai.

A szövetségi kapitány, Marco Rossi mindenesetre nem örült a dolognak, felelőtlennek tartva a két játékos magánakcióját – számolt be róla az M4 Sport.hu.

A mérkőzést a Naszály SE utánpótlás-csapatainak játékosai és kísérőik is a helyszínen tekinthették meg, mint azt az egyesület Facebook-oldaláról megtudtuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában