Fekete január: amikor az egész ország Csollány Szilvesztert siratta +korabeli fotók

2023-hoz végéhez közeledve felidézzük, melyek voltak a legfontosabb sporthírek 2022-ben. Sajnos rögtön egy borzasztó hírrel kezdődött a 2022-es esztendő: elhunyt Csollány Szilveszter olimpikon.

Kemma.hu

Az egész országot megrázta, hogy Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornászunk szervezete feladta a harcot a koronavírus ellen 2022 elején. Sportága és a gyűrű királya, a világ- és Európa-bajnokságok ikonikus, minden helyzetből talpra álló alakja ezt az utolsó harcot elveszítette. Szilas, ahogy az egész országban becézték, 2020-ban a TV2 sportreality-jében, az Exatlonban együtt versenyzett az oroszlányi Arnold Classic győztessel, Kocsis Alexandrával is. Az oroszlányi fitneszbajnok megható sorokkal búcsúzott Szilvesztertől, ahogy arról korábbi cikkünkben írtunk. 

Fotókkal idéztük fel azt is, hogy a 2002-es, Sydney-i olimpiai győzelemről anno a 24 Óra is beszámolt, egy különleges, tatabányai szállal. Szilveszterért, aki a felkészülési időszakának kilencven százalékát a Tatai Edzőtáborban töltötte, ugyanis nem akárkik szorítottak a megyeszékhelyen. A 9.850-es pontszámot és ötkarikás aranyat érő gyűrűgyakorlatot megszerző sportoló édesapja és az ő édesanyja is Tatabányán élt akkoriban. 

A 74 esztendős nagymama, Csollány Imréné elmondta, már hajnali öt órától nézték a televíziót, s könnyes szemmel figyelték unokájának gyakorlatát. Rettenetesen izgult, mert tudta, hogy ha most nem nyer Szilveszter, akkor később már nem lesz esélye rá. Rettentően boldog volt, hogy öt unokája közül az egyik olimpiai bajnok lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában