Squash

2022.11.04. 18:37

A tatabányai világklasszis, Farkas Balázs ott van az elitben

Farkas Balázs az utóbbi években többször bizonyított. A Tatabánya Squashberek játékosa legutóbb Pakisztán fővárosában, Iszlámábádban jutott a négy közé, ezzel bronzérmesként zárt.

Kemma.hu

Farkas Balázs

Fotó: Gyongyosi Peter Boldi

Az év vége pedig hihetetlen kalandot kínál számára: élete első platinum versenyére készülhet, amelynek Hongkong ad otthont, de előtte Új-Zélandon is ütőt ragad. A versenyzővel a a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálata készített interjút. Mint Farkas Balázs elmondta, Iszlámábádba úgy ment ki, hogy be kell jutnia a legjobb négy közé.

– Persze, egy hatalmas mérföldkő volt számomra ez a viadal, de minden percét élveztem. Az elődöntőben elszenvedett vereség megviselt, kellett jó pár óra, hogy helyre tegyem magamban az egészet. Másnap már tudtam örülni az eredménynek – mondta.

Farkas Balázs
Farkas Balázs
Forrás: beküldött

A fallabdázó hozzátette: folyamatosan számolgat a világranglista helyezések miatt.

– Ha jól számolom, akkor az 55. helyről fordulok rá az év végi hajrára. November 8-án Új-Zélandon kezdek egy rangos viadalon, aztán decemberben Hongkongban jöhet az első platinum-verseny. Ebben a sportágban ez a legrangosabb besorolás. Elképesztő, hogy ezt a szintet sikerült elérnem – emelte ki.

Farkas Balázs bevallása szerint addig maradnak a szürke hétköznapok, kettőzött erővel végigtolt edzésekkel.

– Édesapámmal és az edzőtársaimmal naponta két tréningünk lesz. Nagyon össze kell raknunk főleg a fizikális részét. Úgy gondolom, hogy többször bizonyítottam, hogy nincs verhetetlen ellenfél. Ez azonban csak akkor van így, ha fizikálisan és mentálisan is topon vagyok – tette hozzá.

Farkas Balázs Iszlámábádban a negyedik kiemeltként lépett pályára. Erőnyerő volt az első körben, majd a pakisztáni Ahsan Ayaz következett, akit négyszettes csatában búcsúztatott. A folytatásban az egyiptomi Yassin Elshafei ellen egy 43 perces meccsen győzött, az elődöntőben aztán nagyot küzdött az ugyancsak egyiptomi Moustafa El Sirty-vel, akitől végül 3-2-re kikapott. Moustafa a fináléban honfitársát, Mohamed ElSherbinit győzte le egy négyszettes összecsapáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában