Női Kézilabda

2022.10.31. 21:30

Filter jól szűrt Tatabányán - fotókon a magyar-német Eb-felkészülési meccs

A magyar női kézilabda-válogatott 31-20-ra kikapott Németországtól Tatabányán, az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Románia elleni szombati, 33-28-as győzelem után hétfőn Németország volt a magyar válogatott ellenfele Tatabányán. A magyar csapat minden játékosa egészséges, de taktikai okok miatt Győri-Lukács Viktória, Janurik Kinga, Márton Gréta és Pásztor Noémi ezúttal kimaradt a keretből. A mérkőzést megelőzően a hazai szövetség Kácsor Grétát köszöntötte 25. válogatottsága alkalmából. 

Bár Klujber Katrin büntetőjével a magyar válogatott szerezte a találkozó első gólját, a németek hamar fordítottak. Csapatunk pontatlanul, sok eladott labdával és kihagyott ziccerekkel játszott, ráadásul a keményen védekező német hatosfallal sem bírtunk, így a vendégek elhúztak hét góllal (4-11). A félidő derekán összeszedte magát a magyar válogatott és egy 5-1-es sorozattal felzárkózott három gólra (9-12), a németek azonban zsinórban lőttek hármat  és végül ötgólos előnnyel mehettek a szünetre. A magyar csapat az első játékrész második felében gyakran próbálkozott a hét a hat elleni játékkal, ami azonban nem működött kielégítően. 

A második félidő két magyar góllal kezdődött, ráadásul a szünetben beálló Szemerey Zsófi is jól kezdett a kapuban. A németek azonban hamar lehűtötték a kedélyeket, ismét lőttek hármat és visszaállították az 5-6 gól körüli különbséget. Amely aztán az utolsó 20 percben tovább nőtt: Golovin Vlagyimir gyüttese támadásban gyengén muzsikált, Klujberen kívül senki sem tudott átlagon felüli teljesítményt nyújtani, miközben Katharina Filter remekelt a német kapuban, ziccerek sokaságát védte. A végén már csak az volt a kérdés, hogy tízen belül maradunk-e, de ez sem sikerült, a mérkőzés utolsó három találatát szerző német csapat végül 11-re növelte a különbséget. Válogatottunk szerdán utazik Szlovéniába, pénteken pedig Svájc ellen kezdi meg Eb-szereplését.

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda válogatott vezetőedzője: – Sok pozitívumot nem lehet elmondani a meccsről, talán az egyetlen, hogy a második félidőt úgy kezdte a csapat, mint két nappal korábban a románok ellen. Ott talán elindult valami, de az csak hét percig tartott. Volt lehetőségünk felzárkózni két gólra, de nehezen dolgoztuk ki a helyzeteinket, és nagyon sok lövés maradt ki, ez pedig sokat kivesz a játékosokból. Utána ugyanabba a hibába estünk, mint az első félidőben, védekezésben nagyon körülményesek voltunk, és egy idő után úgy éreztem, a játékosok sem hiszik el, hogy ebből még bármi lehet. Ha csak a kihagyott ziccerek felét bedobjuk, nem 11 góllal kapunk ki, hanem nagyjából öttel, ráadásul a németek nem tudtak volna a gyors indítások fegyverével élni.

Női válogatott, felkészülési mérkőzés
Magyarország–Németország 20-31 (12-17)
Tatabánya, Multifunkciós Csarnok, 3500 néző, vezette: M. Záhradnik, A. Budzak (szlovákok).
Magyarország: Szikora – Faluvégi, Klujber 8/3, Bordás 4, Hornyák, Vámos 3, Schatzl. Csere: Szemerey (kapus), Kácsor 1, Kuczora 1, Albek, Füzi-Tóvizi, Töpfner 2, Korsós 1, Debreczeni-Klivinyi, Tóth, Planéta. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.
Hétméteresek: 4/3, illetve 3/1.
Kiállítások: 4, illetve 8 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-4, 12. p.: 2-8, 18. p.: 4-11, 24. p.: 9-12, 26. p.: 9-15, 38. p.: 16-20, 43. p.: 16-23, 48. p.: 17-26, 55. p.: 20-28.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában