Eb-felkészülés

2022.10.20. 14:04

Újra válogatott kézilabdameccseken szurkolhatunk Tatabányán

Ismét megtelhet a multifunkciós csarnok, hiszen a magyar női kézilabda válogatott október 29-én Románia, október 31-én Németország ellen lép pályára Tatabányán. Aztán jöhet az Európa-bajnokság!

Takács Zoltán

Márciusban 4500 néző szurkolt a spanyolok elleni mérkőzésen a tatabányai multifunkciós sportcsarnokban

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Tatabányán nagyon szeretik a kézilabdát. Ezt bizonyítja a férfi kézilabda együttes lelkes közönsége is, de egy válogatott meccsre a fővárosból és még messzebbről is érkeznek szurkolók. Így volt ez márciusban, amikor a női válogatottunk 4500 néző előtt játszott a spanyolokkal Európa-bajnoki selejtező mérkőzést.

Mint ismert, szinte végig jobbak voltunk azon a mérkőzésen, ám végül pár buta hiba miatt kétgólos vereség lett a vége. Aztán néhány nap múlva Spanyolországban hárommal vágtunk vissza és végül megnyertük a csoportot. Most pedig már jön az Európa-bajnokság, hiszen a válogatott november 2-án utazik ki Szlovéniába, és november 4-én 18 órakor kezdi meg szereplését Svájc ellen.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Edző: Pigniczki Krisztina
Kapusedző: Duleba Norbert
Erőnléti edző: Holanek Zoltán

Előtte azonban október 24-én találkozik a keret, hogy elkezdje a közvetlen felkészülést a kontinenstornára. Ennek jegyében október 29-én Románia, október 31-én Németország ellen lép pályára a csapat a multifunkciós csarnokban, Tatabányán egy minitorna keretében, amelyre már kaphatók a jegyek. A válogatottnak a ljubljanai csoportban a Svájc elleni meccs után a címvédő Norvégia és a kiszámíthatatlan Horvátország lesz az ellenfele.

Nem feltétlenül jó előjel, hogy a torna előtt megsérült az FTC-Rail Cargo Hungaria balátlövője, Szöllősi-Zácsik Szandra és dán Odensénél kölcsönben szereplő Háfra Noémi is, akik kihagyják a tornát. Öröm az ürömben, hogy így viszont több lehetőséget kaphatnak azok a fiatalok, akik az elmúlt korosztályos világversenyeken rendre dobogón végeztek.

Felkészülési mérkőzések Tatabányán:
Magyarország–Románia
Október 29., szombat, 17 óra

Magyarország–Németország
Október 31., hétfő, 17 óra

Németország–Románia
November 2., szerda, 18 óra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában