Foci

2022.10.19. 14:07

Videón a Nyerges szépítése, megtapsolta a Mezőkövesd a hazai drukkereket

A második játékrészben büntetőből tudott szépíteni a Nyergesújfalu, de a Mezőkövesd továbbjutása nem volt veszélyben, végül 1-4-es eredménnyel ment tovább az NBI.-es alakulat.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Friss:

A második játékrészben sem adta fel a Nyergesújfalu a 3 gólos különbség ellenére sem. Sőt, a Mezőkövesd dominálása is alább hagyott, bár továbbra is ők irányították a találkozót. A vendégek kapusának bravúrt is be kellett mutatnia. Aztán eljött az a pillanat, amit epekedve várt minden hazai drukker, büntetőből feljebb tudott zárkózni a Nyerges. A Mezőkövesd még egyszer eredményes tudott lenni, így alakult ki a 4-1-es vendég siker. A találkozó után a kövesdi játékosok megtapsolták a hazai drukkereket. A helyi gyerekek Cseri Tamás, válogatott focistával készítettek közös fotókat.

Korábban erről írtunk:

A szünetben 3 góllal vezet az első osztályú Mezőkövesd, akik az első félidő második felében el is döntötték a továbbjutás sorsát. Az első 25 percben remekül tartotta magát a hazai gárda, többször el is jutott a Mezőkövesd kapujáig. A rengeteg néző kiváló hangulatot teremt a találkozó alatt.

Vincze István, korábbi válogatott labdarúgó, a Bányász ikonja az első félidejével kapcsolatban elmondta, hogy nem volt megilletődött a Nyergesújfalu, bátran és jól kezdték a mérkőzést. A félidő második felére kijött a tudásbeli különbség.

Ahogy arról beszámoltunk, szerda délután, 13.30-tól az NB I.-es Mezőkövesd csapatát látja vendégül a Magyar Kupa negyedik fordulójában a megyei bajnokság első osztályában szereplő Nyergesújfalu. Az már önmagában bravúr, hogy a nyergesiek eljutottak a legjobb 32 közé, hiszen az előző fordulóban az NB III-as Szolnokot verték 1-0-ra (ráadásul rajtuk kívül csak további két, a megyei bajnokságban szereplő csapat menetelt eddig), az azonban már valóban óriási meglepetés lenne, ha a Mezőkövesdet is sikerülne legyőzni. 

Mindkét gárda győzelemmel hangolt a kupameccsre: Darabos Gábor harmadik helyen álló együttese 5-0-ra verte a Környét, az élvonal 11., utolsó előtti helyén álló Mezőkövesd pedig 2-1-re a listavezető Ferencvárost. A nyergesiek már okoztak meglepetést a Kupában: kiejtették a Szolnoki MÁV-ot.

A vendég fürdővárosiak vezetődzője, Kuttor Attila a Boon.hu-nak elmondta, számukra minden mérkőzés egyformán fontos.
– Szeretnénk a Mol Magyar Kupában is eredményesen szerepelni. Ugyan mi vagyunk az esélyesek, de nem vehetjük félvállról a mérkőzést, hiszen a továbbjutás ezen az egy mérkőzésen dől el. Bízom benne, hogy koncentrált, fegyelmezett játékkal elérjük a célunkat és továbbjutunk a következő fordulóba – tette hozzá.

Helyszínen lévő tudósítónktól megtudtuk, hogy gyönyörű fociidő fogadta Nyergesen a csapatokat és a kilátogató szurkolókat. Teljes telt ház előtt rúghatják a labdát a játékosok. Mezőkövesről is nagyjából 50 szurkoló érkezett buzdítani a vendégeket. A kezdőrúgást Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője végezte el. A meccsen eddig a papírformának megfelelően a kövesdiek dominálják a találkozót és a félidő derekán megszerezték a vezetést, majd perceken belül megduplázták az előnyüket. A helyszínen tekinti meg a találkozót Vincze Pilu is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában