Foci

2022.09.18. 21:57

A kupaforduló meglepetését a Nyerges hozta: kiütötték az egykori bajnokot

Három csapatunk játszott a MOL Magyar Kupában, hogy a legjobb 32 közé kerüljön. A háromból ez mindössze egy gárdának, a megyei első osztályban vitézkedő Nyergesújfalunak sikerült.

Herczeg István

Dorog-Kispest Honvéd

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Futballünnep volt Komárom-Esztergom megyében, hiszen az NB I.-ben (eddig elég gyatrán) szereplő Budapest Honvéd látogatott Dorogra. A piros-feketék összecsapásán a fővárosi klub igen hamar eldöntötte a három pont sorsát, hiszen negyedórányi játék után már kettővel ment a Kispest, és ez nem is változott a lefújásig, így a Dorog, még ha nagyszerű szurkolás mellett is, de búcsúzott a kupakiírástól. 

A Komáromnak nem kellett volna mást tennie a továbbjutáshoz, mint lemásolni a múlt vasárnapi teljesítményét, hiszen akkor győzni tudott a Balatonfüred ellen, bár most László Péter csapata volt a vendég. A hazaiak jobban játsz­va, jobban akarva végül nagyon sima, 3-0-s sikert arattak, így szombaton kettőből kettő csapatunk búcsúzott. 
Vasárnap aztán a megyei első osztályú Nyergesújfalu fogadta a Szolnoki MÁV csapatát. Az alföldiek tavaly még az NB II.-ben szerepeltek, azóta onnan kiestek, jelenleg tehát a harmadosztályban szerepel az együttes, azaz egy szinttel feljebb, mint Darabos Gábor csapata. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a szünet után viszont az NB I.-ből is jól ismert Gohér Gergő piros lapot érően szabálytalankodott, a büntetőt pedig Hajnal Róbert váltotta gólra. Végül Bor­siczkiék megúszták kapott gól nélkül, így a kupanap egyik legnagyobb meglepetéseként a Nyergesújfalu tovább is jutott a következő körbe. 

Nyergesújfalu SE–Szolnoki MÁV 1-0 (0-0) 
Nyergesújfalu, vezette: Muhari G. (Volentics E. J., Deme R.) 
Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák, Cseh, Hajnal (Takács, 91.), Tóth (Antal, 89.), Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai (Vida, 75.), Molnár A., Manga M. Vezetőedző: Darabos Gábor. 
Szolnok: Csáki – Rokszin, Gohér, Tisza, Lakatos (Lukovszky, 76.), Dudok, Pelles, Kálmán (Iván, 46.), Nádházi, Lengyel (Antal, 76.), Kópis. Vezetőedző: Romanek János. 
Gólszerző: Hajnal (53., büntetőből) 
Kiállítva: Gohér (52., Szolnok) 

Balatonfüredi FC–Komárom VSE 3-0 (1-0) 
Balatonfüred, vezette: Gál P. (Czeglédi B., Dobos D.) 
Balatonfüred: Erdélyi – Farkas D., Eszlátyi (Szabó G., 71.), Imre (Csikós, 71.), Szalai, Róth (Horváth, 75.), Lasz, Burucz, Szabó B. (Csernyicki, 82.), Tóth, Bene (Farkas B., 82.). Vezetőedző: Borgulya István. 
Komárom: Belányi – Nagy T., Tóth Gy. (Tóth P., 52.), Simigla (Vincze, 52.), Köles, Szecsődi, Nagy L. (Milos, 61.), Schiller, Peszmeg (Gelencsér, 61.), Katona, Nagy Z. (Imrek, 80.). Vezetőedző: László Péter. 
Gólszerzők: Lasz (17.), Imre (49.), Bene (78.) 

Dorogi FC–Budapest Honvéd 0-2 (0-2) 
Dorog, vezette: Pillók Á. (Vígh-Tarsonyi G., Horváth Z.) 
Dorog: Borsos – Barna (Pohner, 79.), Berkó, Keresztes, Lakatos Cs. – Lustyik – Magyari (Ferkó, 79.), Szerencsi, Albert (Nagyházi, 65.), Szedlár (Papp M., a szünetben) – Paudits (Vígh Á., a szünetben). Vezetőedző: Fenyvesi László. 
Honvéd: Tujvel – Jonsson (Szabó A., 81.), Prenga, Lovric, Tamás K. – Gomis, Mitrovics (Plakuscsenko, 80.), Bocskay – Samperio, Kocsis D. (Kerezsi, 85.), Ennin (Domingues, 76.). Vezetőedző: Thomas Courts. 
Gólszerzők: Mitrovics (3.), Samperio (15.). 
A következő forduló párosításait hétfő este sorsolják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában