Kosárlabda

2022.08.04. 21:50

Megkezdte a felkészülést az élvonalbeli szezonra az MVM-OSE Lions

Még nem teljes a keret, de a tíz játékos már edzésbe állt.

Kun Attila

Az új csapat első közös fogadalomtétele az első tréning előtt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Csütörtök este, háromnegyed hét körül az oroszlányi játékosok többsége, valamint az újonnan kinevezett vezetőedző, a szlovén Simon Petrov már a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok centerpályáján tartózkodott, miközben a megjelent sportvezetők nyári élményeiket osztották meg egymással, illetve a klubbal kapcsolatban cserélték ki egymással a legfontosabb és legfrissebb információkat. Pontban hétkor már mindenki harcra kész volt, a vezetőedző pedig egy körülbelül 10 perces köszöntővel fogadta a játékosokat a kezdőkörben.

És hogy kik tartoznak a Lions jelenlegi keretéhez? Az előző szezon csapatából maradt Alekszej Carev, Dorogi Gergő, Mucza Tamás, Ruják András és Szabadfi Gergő, visszatért Pécsről Illés Máté, Sopronból jött Werner Viktor, míg az Egyesült Államokból, az egyetemi bajnokságból Pápai Máté. Természetesen a csapat újonnan igazolt két külföldi kosarasa, a horvát Josip Barnjak és a szerb Djordje Dmitrijevics is a többiekkel készült. Az első edzésen még nem kellett megszakadniuk a játékosoknak, a szlovén mester átmozgató jellegű tréninget vezényelt, sok nyújtással és labdás gyakorlattal.

Simon Petrov vezetőedző (balra) már teljes mértékben az edzésre koncentrál
Simon Petrov vezetőedző (balra) már teljes mértékben az edzésre koncentrál 
Forrás: Dallos István / 24 Óra

Az edzés közben Beck Ferencet, az egyesület elnökét kérdeztük arról, hogy az Oroszlányt négy szezon után elhagyó és Zalaegerszegre szerződő (az elért eredmények alapján nyugodtan kijelenthetjük) sikeredző, Sebastjan Krasovec helyére hogyan találták meg az új trénert.

– Elsősorban magyar edzőt szerettünk volna szerződtetni, de ez nem jött össze, roppant nehéz hazai szakembert élvonalbeli felnőttcsapathoz csábítani. Ezt követően olyan edzőben gondolkodtunk, aki hasonló kosárlabda-kultúrából származik, mint előző edzőnk, Sebastjan Krasovec. Több edzővel is tárgyaltunk, végül honfitársával, az ugyancsak szlovén Simon Petrovval sikerült megegyeznünk, akinek játékosmúltja és szakmai hozzáértése is döntő szerepet játszott abban, hogy őt választottuk – árulta el lapunknak Beck Ferenc.

Hozzátette: a játékoskeret magyar magja már megvan, emellett még kettő vagy három idegenlégióst szeretnének igazolni, az ő kiválasztásuk már az új vezetőedző feladata lesz (időközben az egyikük már meg is van: a klub facebook-oldalának közlése szerint a 26 éves, 3-as és 4-es poszton bevethető amerikai Jacob Calloway érkezik Oroszlányra, aki az otthoni egyetemi évek után Svájcban és Csehországban játszott, az előző szezont pedig az izlandi Valur Reykjavík csapatánál töltötte).

És, hogy mit tartogathat az oroszlányiak számára a következő szezon? Az első edzés idején erre még nehéz lenne bármit is mondani, hiszen egyrészt még nincs kész a csapat kerete, másrészt még az élvonalbeli riválisok többsége is csak a napokban kezdte meg a felkészülést és az oroszlányiakhoz hasonlóan a többségük még nem alakította ki végleges keretét. Egy biztos: az MVM-OSE Lions szeptember 1-én, a Szolnoki Olajbányászellen vívja első felkészülési mérkőzését, a bajnokság pedig október 1. után kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában