Kosárlabda

2022.07.24. 12:48

Amerikából is érkezett magyar játékos Oroszlányba, alakul az OSE Lions kerete

Bőven voltak változások az MVM-OSE Lions élvonalbeli férfikosárlabda-csapatánál. Amint azt megírtuk, Sebastjan Krasovec vezetőedzőt egy ugyancsak szlovén tréner, Simon Petrov váltotta a kispadon, de a magyar mag is körvonalazódik a következő szezonra.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A tehetséges fiatal Szabadfi Márk mellett Dorogi Gergő, Aleksej Carev, Mucza Tamás, valamint a rutinos Ruják András a következő szezont is az oroszlányiaknál tölti. Emellett egy nagy visszatérőről is hírt adott a klub: mint arról már beszámoltunk, a korábban ugyancsak az OSE-nál pattogtató Illés Máté a piros-feketékhez igazolt, miután előző csapatával, a PVSK-val kiesett az első osztályból. 

Az irányító az OSE Lionshoz tartozott a legfelsőbb osztályba kerülését megelőző idényben, a feljutás évében és a 2020-21-es folytatásban is, azt követően töltött egy szezont Baranyában. A klub hivatalos közösségi oldala szerint az idei szezonját megkezdve ismét szeretne hozzájárulni a csapat sikereinek következő állomásaihoz. 

Az OSE-hoz új játékosok is csatlakoztak már a közelmúltban. A 23 éves Werner Viktor a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia növendékei közül jutott fel az NBI/A csoportba és volt több szezonon keresztül a Sopron KC játékosa. Érkezett még Pápai Máté is, aki 2017-ben távozott a MAFC együtteséből és az Egyesült Államokban folytatta pályafutását. Az egyetemi éveit Floridában töltötte, és az NCAA-ben szereplő Florida Tech Panthers csapatát erősítette. A 2021/22-es szezonban nem csak a Párducok, de Máté is kiemelkedően teljesített a Sunshine State Konferenciában. A lepattanó és blokk átlagban is a top 10-ben szerepelt, a december eleji Thanksgiving Tournamenten pedig beválasztották a torna All-Star csapatába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában