Kosárlabda

2022.07.05. 11:04

„Kedves emlék marad” - távozik az OSE szlovén edzője, Sebastjan Krasovec

Négy év után távozott a klubtól az MVM-OSE Lions férficsapatának vezetőedzője, a szlovén Sebastjan Krasovec, aki a mögöttünk hagyott szezont értékelte.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A szlovén szakember irányításával a csapat teljesítette elsődleges célját, bejutott az élvonalbeli bajnokság rájátszásába (vagyis a legjobb nyolc közé), és végül a hetedik helyen végzett. Sebastjan Krasovec szezonértékelője az alábbiakban olvasható. 

– Nagy ambícióval és optimizmussal kezdtük a 2021/22-es szezont. A csapat, amit összeraktunk, nagyon tehetséges volt és kezdettől fogva nagy elvárásaink voltak vele szemben. Sajnos a sérülésekkel nem volt túl sok szerencsénk. A szezont Elijah Burns nélkül kezdtük, majd a második fordulóban Molnár Márton sérült meg és két hónapig nélkülöznünk kellett. Néhány hónap elteltével Milos Miliszavljevics és Jordan Mincsev küszködtek krónikus problémákkal – részletezte a szlovén szakember. 

– Ebben az időszakban volt néhány jó meccsünk, majd egy Nyíregyházán elszenvedett fájó vereség. A nyíregyházi meccs sok szempontból borzalmas volt és nagyon fájt a csapatnak. Ezt követően decemberben és januárban zsinórban öt meccset veszítettünk el. Változtattunk a csapat összeállításán, a sérült Miliszavljevics helyére Blaz Mesiceket hoztuk. Ez a változás új lendületet adott a csapatnak, és innentől zsinórban három meccset nyertünk meg. Sajnos Mincsev sérülése súlyosabb volt, mint ahogy elsőre tűnt, és műtétre volt szüksége – mondta Sebastjan Krasovec.

– Így újabb változtatást kellett végrehajtanunk, az ő helyére Omar Calhoun érkezett, de egy nagyon fontos meccsen még nem léphetett pályára a Nyíregyháza ellen. Ennek ellenére szerencsére sikerült nyernünk, és ez nagy lépést jelentett a legjobb tíz közé jutás felé. A pécsi meccs előtt Mesiceknél derékfájdalmak kezdődtek, és majdnem egy hónapra kiesett. Pécsett így is sikerült nyernünk, és a szezon első felét követően a tizedik pozícióba kerültünk. Nagyon jól sikerült a középszakasz, ahol nyolc meccsből hetet sikerült megnyernünk, és a szezont a hatodik helyen zártuk, ezzel bejutottunk a rájátszásba. Sajnos a Körmend elleni első győzelmünk után ismét sérülésekkel kellett megküzdenünk, így nem sikerült bejutnunk az elődöntőbe. 

– Bár nem értük el minden kitűzött célunkat a szezonban, mivel nem sikerült kvalifikálni magunkat a Magyar Kupába, szeretném megköszönni minden játékosomnak és a stábomnak, akik nagyszerű munkát végeztek. Azt hiszem, néhány év múlva visszatekintve erre az időszakra, látni fogjuk ennek a szezonnak a valódi értékét. A csapat minden csapás ellenére megőrizte higgadtságát, és soha nem adta fel. 

Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak is, úgy gondolom, hogy a legtöbb szurkolónk minden hullámvölgyön keresztül velünk volt. Nagy köszönet a szponzorainknak, ők tették mindezt lehetővé számunkra. A csapat körül mindenki, a vezetőség, az iroda és az egészségügyi személyzet is nagyon sokat tett hozzá a csapat eredményéhez. Az Oroszlányban eltöltött négy évem kedves emlék marad, és örülök, hogy segíthettem a klubnak abban, hogy visszajusson oda, ahová való. Stabil élvonalbeli csapat jött össze Oroszlányon, amely ellen senkinek nem kényelmes játszani

– zárta gondolatait a karrierjét Zalaegerszegen folytató szlovén szakember. 

Folyamatos előrelépés - Sebastjan Krasovec 2018 nyarán lett az OSE vezetőedzője, első szezonja végén a másod­osztály bajnoka lett a csapattal. A 2019/20-as idényben a Lions újoncként a 9. helyen állt az alapszakaszban, amikor a pandémia miatt lefújták a bajnokságot. 2020/21-ben 10., a mögöttünk hagyott bajnokságban pedig 7. lett az OSE, miután a rájátszás első körében 3-1-re veszített a későbbi ezüst­érmes Körmend ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában