Országos bajnokság

2022.04.06. 20:00

Gál Lili megállíthatatlan: ismét győzött az esztergomi motocrossos lány

Három kategóriában indultak a versenyzők az esztergomi motocross futamon. Kategóriájában a legjobbnak ismét Gál Lili bizonyult.

W. P.

Gál Lili megnyerte a női kategóriát az esztergomi fordulóban

Forrás: 24 Óra

Fotó: W.P.

Esztergomban rendezték meg a Magyarországi Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság második fordulóját, ahol Gál Lili révén esztergomi siker is született. Az első versenynapon a juniorok 50, 65, illetve 85 köbcentiméteres kategóriáinak futamait, illetve a felnőtt III. osztály versenyét tartották meg. A zárónapon a seniorok, a női mezőny versenyzői, valamint a profik (MX1, MX2) pattantak nyeregbe. 

Az MX50 Maxi kategóriában Eder Elias (Ausztria), a Miniben Takács Benett (Lécz Motorsport Egyesület), az MX65-ben Szőke-Erőss Márk (Románia), MX85-ben pedig Katona Áron (HTS Team) végzett az élen. A III. osztályban a 2T Open küzdelmeiben Demény Kristóf (Lécz Motorsport Egyesület), MX1-ben Garamvölgyi Patrik (BRC Horváth Motocross SE), MX1_VK-ban Trofimous Artjoms (Lettország) lett az első, MX2-ben pedig Tóth Péter (MAMI Team Fehér) lett az abszolút győztes.

A II. osztály MX1 kategóriáját Szűcs Kulcsár János (MAMI Team Fehér), az MX2-t Grósz Gergő (Kőszárhegyi MX Club) nyerte meg. A senior amatőrök között Varga Zsolt (MAMI Team Fehér), az extra mezőnyben Grillmayer Gábor (MotomaX MSKE), a veteránok kategóriájában Dokoupil Perl (Csehország) bizonyult a legjobbnak. A Women Opent az esztergomi Gál Lili (MAMI Team Fehér) nyerte meg, akit népes közönség biztatott a két futam során. Az MX2 mezőnyében Técsi László Márk (HTS Team) végzett az élen. az I. osztály MX Opent Marcel Stauffer (Ausztria) nyerte.   
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában