Siker

2022.04.15. 12:27

Aranyak a diákolimpiáról: a tatabányai futók taroltak a gödöllői repülőtéren

A gödöllői repülőtéren rendezték meg a mezei futók országos diákolimpiai döntőjét. Az eseményen ismét arattak a Tatabányai SC-Geotech atlétái, akik – diákolimpia lévén – iskoláik színeiben versenyeztek

Petrik József

Forrás: TSC

A tatabányai sportolók kitettek magukért a mezei futó diákolimpia fináléjában is. Mayer Zsombor és Szabó Benjámin megnyerték kategóriájuk versenyét, míg a többiek értékes helyezéseket szereztek. Beke Dávid negyedik, Árvai Róbert hetedik lett. A fiúcsapat az ötödik, a lányok együttese a hatodik helyen zárt. 

– A TSC-Geotech atlétái a mezeifutó-diákolimpián is folytatták sikeres szereplésüket – emelte ki Salamon Zoltán, a tatabányai atlétikai szakosztály vezetőedzője. – Ezúttal az egyesületünk futói iskoláik színeiben versenyeztek. A versenysportolók mellett a gyermek korcsoportú atléták is megmérethették magukat, akik szintén biztató eredményeket értek el, amelyekkel iskolájuknak és testnevelőjüknek örömet tudtak szerezni. 
Salamon Zoltán értékelésében kifejezte köszönetét az iskoláknak és a testnevelőknek, hogy lehetővé teszik és segítik a TSC-Geotech sportolóinak munkáját és felkészülését. 

A tatabányai iskolások eredményei - II. korcsoport (3-4. évfolyam) lány csapat – 1500 méter: 6. Dózsa György Általános Iskola: Ható Larina, Janó Hanna, Szepes Szonja, Szobi Réka, Tamás Ramóna. III. korcsoport (5-6. évfolyam) fiúcsapat – 2500 méter: 5. Dózsa György Ált. Isk.: Balogh Márkó, Balogh Kevin, Cop Damian, Póczos Gergő, Szvitlik Dusán. IV. korosztály (7-8. évfolyam) 4000 méter: 1. Mayer Zsombor (Árpád Gimnázium), 4. Beke Dávid ( Kisfaludy Mihály Ált. Isk, Környe). V. kcs. (9-10. évfolyam) 4500 méter: 1. Szabó Benjamin (Tatabányai SZC Bánki Donát-Péch Antal), 7. Árvai Róbert (Árpád Gimnázium). A diákokat Reichnach Ferenc, Salamonné Visy Gabriella, Stanga Tibor és Salamon Zoltán edzők készítették fel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában