Teqball és tollas

2022.03.16. 16:11

Oroszlány a Guinness Rekordok Könyvében: dupla világrekordot állítottak fel

A teqball és a tollaslabda legnagyobb hazai sztárjainak jelenlétében elképesztő, dupla világrekordot állítottak fel a hosszú hétvégén Oroszlányban.

Kemma.hu

Forrás: oroszlany.hu

A város honlapján számolt be arról, hogy dupla világrekordot állítottak fel Oroszlányban. Mint írják, a Ments Életet Focival Alapítvány teqball és tollaslabda világrekord felállítására mozgósította a sportkedvelőket.

Az elképesztő rekordkísérletnek a Fekete István Sportcentrum adott otthont. Az izgalmas esemény március 14-én, 10 órakor vette kezdetét. A megnyitón részt vett Bányik Csaba 2-szeres teqball világbajnok és Sárosi Laura olimpikon, 21-szeres magyar bajnok tollaslabdázó. Ahogy írják, a különleges sportrendezvényhez több mint 100 fő csatlakozott, aminek meg is lett az eredménye. A teqball pályán 21 órán keresztül folyt a játék megállás nélkül, az eddigi rekord 20 óra 20 perc volt. A tollaslabdázók 26 órán át játszottak, a régi 24 órás csúcsot megdöntve. Ezzel a dupla világrekorddal Oroszlány is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

– Azon kívül, hogy minden résztvevő egyedi éremmel gazdagodott, bízom benne, hogy a két sportágat és az Alapítványt is népszerűsíteni tudtuk a sikeresen lezajló rendezvénnyel – mondta Pintarics Lajos főszervező, a MÉF Alapítvány elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában