kézilabda

2022.01.10. 08:48

Az Eb-re hangolnak: hét tatabányai gól került a bahreini kapuba

A csütörtökön kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar férfikézilabda-válogatott 36-30-ra legyőzte Bahrein csapatát a Szigetszentmiklóson rendezett szombati felkészülési mérkőzésen. A tatabányai játékosok közül Ancsin 4, Sunajko 2, Győri pedig egy gólt szerzett.

Várvizi Tamás

Forrás: MKSZ

Forras: MKSZ

Csütörtökön a magyarok Fehéroroszország elleni edzőmeccse elmaradt a koronavírusos esetek miatt, így a közel-keletiek elleni volt az egyetlen felkészülési találkozójuk. A magyarok húszfős keretéből egyedül a beálló Bánhidi Bence hiányzott kisebb derékfájdalmai miatt. 

Eleinte mindkét kapu előtt pontosabbak voltak a vendégek, így 7-4-re elléptek. Mikler Roland védéseire alapozva a 17. percben sikerült egyenlíteniük, majd fordítaniuk az egyre hatékonyabban védekező magyaroknak (12-11). Ezt követően több poszton cserélt Gulyás István szövetségi kapitány, ezért némileg bizonytalanná vált a játék, Bahrein visszavette a vezetést, és meg is tartotta a félidő végéig (18-19). 

A szünet után újabb cserék történtek hazai oldalon, ezek viszont nagyszerűen sikerültek, hiszen a magyar válogatott egy 4-0-s sorozattal kezdett, ezért a közel-keletiek a negyedik percben időt kértek (22-19). A folytatás is hasonlóan jól sikerült, a 43. percben már 27-22 volt az állás. Mikler Roland helyett ekkor Székely Márton állt a kapuba és bravúrokkal mutatkozott be. A mezőnyben is újabb változtatások történtek, de emiatt nem tört meg a lendület, a magyarok nagy kedvvel, lendületesen kézilabdáztak. 

A szakmai stáb egyszer sem kért időt, a játékosoknak minden hullámvölgyből maguktól kellett kilábalniuk, és ez minden alkalommal sikerült nekik, bár sok megingásuk nem volt, pláne a második félidőben. 

A magyarok legeredményesebb játékosa Máthé Dominik volt hét góllal, Topic Petar hat, Rosta Miklós öt, Ancsin Gábor négy találattal zárt. Ami a tatabányai játékosokat illeti, Ancsinon kívül Sunajko 2, míg Győri egy gólt szerzett. A két csapat negyedik egymás elleni mérkőzésén a magyarok negyedszer győztek. 

A magyar–szlovák közös rendezésű kontinenstorna B csoportjában a magyarok csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut. 

 

Jegyzőkönyv

MAGYARORSZÁG–BAHREIN 36-30 (18-19) 

Szigetszentmiklós, 800 néző. 

MAGYARORSZÁG: Borbély, Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 4, Bodó 3, Bujdosó, Bóka 2, Győri 1, Hanusz 2, Ligetvári, Lékai, Máthé 7, Nagy, Rodriguez 3, Rosta 5, Sipos, Sunajko 2, Szita 1, Topic 6. Edző: Gulyás István. 

BAHREIN: Ali, Isa, Mahfoodh (kapusok), Abdulla 2, Abdulredha 2, Ahmed 4 (2), Ali 3, Ali 4, Alsamahiji 3, Alsayyad 2, Askani, Eid 2 (1), Fadhul 2, Habib 2, Mohamed 1, Qambar, Salman 3. Edző: Aron Kristjánsson. 

Kiállítások: 2, ill. 5 perc. 

Hétméteresek: 0/1, ill. 3/4. 

 

Ezek is érdekelhetik