Tilos

2024.05.09. 13:05

Bringások, figyelem! Ki vagytok tiltva a tópartról!

A korábbi évekhez hasonlóan május 1-jétől az idén is tilos kerékpárral a tópart egy frekventált szakaszára hajtani a kiegészítő táblán jelzett időszakokban.

Kemma.hu

Mint azt már megszokhattuk, május 1-jétől egészen szeptember 30-áig tilos kerékpározni Tatán, az Öreg-tó partjának egy szakaszán. A korlátozást behajtani tilos tábla is jelzi. E szerint minden héten pénteken 12 órától vasárnap éjfélig a biciklisek ki vannak tiltva a tópart adott részéről: a vízi vágóhíd és a Fáklya utca közötti sétányról.

Bicikli tiltás Tatán
Már kint a tiltótábla
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A kerékpárosok a kijelölt időszakban a Vértesszőlősi út melletti kerékpárút és Malom utca útvonalon közlekedhetnek a nyári hétvégéken, gyorsabban és mindenki számára biztonságosabban haladva. Az út ezekben az időszakokban kizárólag a gyalogosoké. Az időszakos korlátozást még 2021-ben vezették be, és a megnövekedett biciklis forgalom miatt volt szükség rá. A tábla az elektromos rollerekre nem tér ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában