kézilabda

2021.12.04. 22:01

Óriási küzdelem után mégis döntetlennel zárta mérkőzését a Grundfos csapata

Óriási izgalmak között, megosztozott a pontokon a Tatabánya és a „kis” Veszprém, amelyik ezen az estén – nevét meghazudtoló módon – igencsak felnőtt a feladathoz…

P. J.

Ez az összecsapás talán nem lesz ennyire fájdalmas a Tatabánya (feketében) számára

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Hagymási Bence

Óriási lendülettel kezdett mindkét együttes. Ám, amíg a vendégek kihasználták a helyzeteik javát, addig a házigazdák a ziccerek kihagyásában jeleskedtek. Aztán fokozatosan koncentráltabb lett a Kék Tigrisek játéka, de ez csak ahhoz volt elegendő, hogy a félidő hajrájára átvegyék a vezetést.

A szünet után a Bányász előtt többször nyílt alkalom arra, hogy „elhúzzon” három góllal riválisáról, de ilyenkor jöttek az elkerülhető, ám elemi hibák. Végül kétgólos hátránnyal fordult az utolsó öt percre a Tatabánya, amelynek így is volt esélye a győzelemre, amit elpuskázott. Végül a lefújás előtt a hazaiaknak kellett izgulniuk.

– A csapat az utolsó öt percben ismét megmutatta a karakterét. Ám, ha ott van egy meccsen a lehetőség arra, hogy megnyerjük, akkor azt meg is kell tenni – mondta el Dragan Djukics.

Tombor Csaba, a Fejér B. Á. L. Veszprém csapatának edzője elmondta, hogy aki kilátogatott a csarnokba, az egy jó mérkőzést láthatott. A végeredmény bármelyik irányban eldőlhetett volna. De büszke vagyok a csapatomra az eredmény miatt.

Kézilabda NB I., férfi, 11. forduló

Grundfos Tatabánya KC – Fejér B. Á. L. Veszprém 27-27 (14-13)

Földi Imre Sportcsarnok, 700 néző, vezette: Nagy F., Túróczy J.

TATABÁNYA: Bartucz – Hornyák B. 2, Ancsin 7, Juhász Á. 2, Stojnic 1, Győri M., Sunajko S. 6 (3). Csere: Wyszomirski (kapus), Bodor M. 1, Usal 3, Urban 3, Fotache, Molnár B., Balogh Zs. 2 (1). Edző: Dragan Djukics.

VESZPRÉM: Borbély – Szemtán 1, Fazekas G. 5, Bugyányi, Vajda 2, Éles B. 9 (5), Hári 3 (1). Csere: Miklós G. (kapus), Kurucz, Kristóf 3, Somogyi B. 3, Tóth J., Tóth P. 1. Edző: Tombor Csaba.

Az eredmény alakulása: 6. p.: 3-3. 10. p.: 4-6. 15. p.: 7-6. 20. p.: 9-9. 26. p.: 11-13. 33. p.: 15-13. 46. p.: 18-19. 54. p.: 22-24.

Kiállítások: 14, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 5/4, illetve 6/6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában