Évzáró

2021.11.25. 13:40

Utánpótlás foci: A Kecskéd hibátlan, a Dorog visszacsúszott

Összeállításunkban megvizsgáltuk, hogyan állnak az utánpótlás-bajnokságok.

Herczeg István

Forrás: fcesztergom.hu

A megyei első osztály U19-es bajnokságában a Kecskéd továbbra is hibátlan. A hétvégén 4–1-re győzött a csapat a Környe ellen, így 13-ból 13-at nyert a gárda. A fordulóban az Esztergom 6–2-re verte a Nagyigmándot, a Koppánymonostor pedig 5–2-re a Vértessomlót. A tabella második helyén jelenleg a Vértesszőlős áll, a harmadik pedig a Koppánymonostor. Ebben a bajnokságban már csak egy forduló lesz 2021-ben, a harmadik helyen álló Monostor hazai pályán fogadja majd a listavezető Kecskédet a hétvége rangadóján.

A megyei másodosztály déli csoportjának U19-es bajnokságát továbbra is a Tatabányai Vasas vezeti, a 12 győzelem mellett egy döntetlen áll a csapat neve mellett. Hétvégén rangadót nyert a gárda, az Almásfüzitő ellen győzött 3–0-ra. Az Ászár 16–1-re győzött Csémen, Lengyel László nyolc gólt rúgott. A Réde-Bana 12–0-nál félbeszakadt, pedig még csak a 32. percében tartott a találkozó. Az Északi csoportban a Gyermely-Szomor a hétvégén győzni tudott, így maradt a tabella elején. A Sárisáp a Tát, a Hajdu Antal FDSE pedig a Baj ellen rúgott hat gólt hazai pályán.

A regionális U19-es bajnokságban nagy meglepetésre elveszítette a megyei rangadót a Dorog, vissza is csúszott a tabella harmadik helyére. A Tatabánya ezzel a győzelemmel a hetedik. A Komárom is kikapott, a második helyről várják a folytatást, a vezető Budaörs 4–0-ra győzött. Így az első hármas között mindössze két pont a különbség. A 14. helyen álló Esztergom hazai pályán játszott 0–0-ás döntetlent, a Zsámbék pedig a fővárosban kapott ki 3–0-ra. E bajnokság U17-es korosztályában a Komárom a Budaörstől 6–1-re kapott ki. Ahogy egy korosztállyal feljebb, úgy itt is a Tatabánya 2–1-re verte a Dorogot. Itt a Komárom és a Tatabánya fej-fej mellett áll a hatodik és hetedik helyen, a Dorog jelenleg a tizenharmadik.

Az öregfiúk-bajnokságban már pihenőre vonultak a csapatok. A déli csoportban a Vértes­szőlős hibátlan mérleggel tudta le az őszt, mind a tíz meccsét megnyerte. A dobogóra a Kecskéd és a Vértessomló fér még fel, ráadásul azonos pontszámmal állnak. Északon szorosabb a helyzet, hiszen a listavezető Csolnok és a harmadik Szomód között csak kettő pont a differencia, a két gárda között pedig a Tatabányai Vasas tanyázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában