Ultrafutás

2021.11.20. 07:39

Egy teljes napja fut az esztergomi Maráz Zsuzsi: az 1. és a 3. hely az övé

Az Autenthic Phidippides Run egy dupla Spartathlon. Az összesen mintegy 490 kilométernek 6 magyar vágott neki, köztük van esztergomi futólegendánk, Maráz Zsuzsanna.

Kemma.hu

Az Autenthic Phidippides Run egy dupla Spartathlon. Az összesen mintegy 490 kilométernek 6 magyar vágott neki, köztük van esztergomi futólegendánk, Maráz Zsuzsanna.

Forrás: Authentic Phidippides Run Hungarian Team

Felkelt a nap Görögországban, a futók, akik már egy teljes napja talpon vannak, végre világosban róhatják az Athéntól Spártáig majd újra Athénig vezető aszfaltcsíkot. Az esztergomi futóamazon, Maráz Zsuzsi a harmadik helyen fut a teljes mezőnyben, előtte csak két férfi halad: elsőként a lengyel Sagan Lukasz, második helyen pedig Toldi Péter.

Még a mosoly is belefér. Maráz zsuzsi és Toldi Péter sokáig haladt együtt a versenyen (Fotó: Authentic Phidippides Run Hungarian Team)

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hat magyar futó vesz részt az Autenthic Phidippides Runon, ami egy 490 kilométeres, dupla Spartathlon. A nemzetközi versenyen összesen 36 futó indult, közülük ketten nők. Maráz Zsuzsi és Toldi Péter együtt keltek át a jól ismert „Hegyen”, együtt haladtak át a 184. kilométernél lévő ellenőrzőponton. A versenyen a 40 nevezett versenyzőből végül 36 indult el, akik közül mostanra 32-en vannak a pályán.

A magyarok nagyon szépen mennek, mindannyian a mezőny első felében: Toldi Péter a 2., Maráz Zsuzsi a 3., Borár János a 4., Kovács Ádám a 7., Ferenczi István a 13., Blaskó Mihály a 14., második és harmadik helyen Maráz Zsuzsi és Toldi Peti. Bogár Jani a 4., Kovács Ádám a 6., Blaskó Misi és Ferenczi István a 13-14. helyen fut.

A versenyzőkön, ahogyan azt a Spartathlonról már megszokhattuk, nyomkövető van, amelyet a magyar csapat Facebook oldalára feltöltött linken keresztül, valamint a maraboo.run oldalon is lehet követni. Az embert próbáló verseny pénteken hazai idő szerint 5 órakor rajtolt. A 104 órás szintidő november 23-án kedden, hazai idő szerint 13 órakor jár le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában